
توضیحات
روستای فارسینج مرکز دهستان پارسینه میباشد که دارای وضعیت طبیعی منطقه کوهستانی و آب و هوای سردسیری است که در طول جغرافیایی ۴۷۴۴ و عرض جغرافیایی ۳۴۴۲ قرار دارد که از نظر راه مواصلاتی از طرف مغرب به شهر سنقر و از جنوب به شهرستان صحنه و کنگاور و از طرف شمال شرقی که نیمی از این مسیر شوسه و خاکی است به شهرستان اسداباد راه دارد.بر اساس سر شماری سال ۱۳۸۵ مرکز آمار ایران دارای جمعیتی بالغ بر ۲۴۱۴ نفر و ۵۶۲ خانوار میباشد این روستا دارای اماکن تفریحی زیادی است از جمله باغات اطراف روستا و مکان تفریحی به نام نذر کرده که مردم فراوانی از سطح شهرستان برای تفریح و گذراندن اوقات فراغت به آنجا میروند که دارای چشمه های فراوان،گوارا و پر آبی میباشد.
فاصله روستاهای مذکور تا مرکز شهرستان ۱۵ کیلومتر است و تعداد روستاهای قمر آن ۱۵ روستا میباشد.
مشخصات روستا به شرح زیر میباشد:
۱-وضیعت روستا از نظر آب آشامیدنی سالم و بهداشتی و تمامی روستا دارای آب لوله کشی است که همگی آنها کنتور گزاری شده است و ضمنا روستا فاقد فاضلاب کشی میباشد.
۲-از نظر کشاورزی روستا دارای شرایط خوب و ایده الی است که دارای زمینهای همواری میباشد که میزان کل ارضی روستا ۲۱۳۱ هکتار میباشد که شامل ارضی دیم ۱۱۹۰ هکتار،آبی ۴۹۱ هکتار، آیش ۴۵۰ هکتار میباشد که سطح زیر کشت اکثر اراضی شامل گندم، جو، نخود، عدس، کدو، یونجه، شبدر و غیره میباشد.
۳-گاز رسانی روستا در سال ۱۳۸۶ انجام گرفته است و تعداد ۵۵۰ مشترک میباشد که ۹۸ درصد خانوارهای روستا را شامل میشود.
۴-در روستای فارسینج یک مسجد بزرگ بنام مسجد امیرالمومنین(ع) وجود دارد و همچنین خانه عالم که روحانی به صورت دائم در آنجا مستقر است.روستا دارای ۳ نانوایی میباشد که همگی فعال هستند.
۵-از نظر آموزشی درصد باسوادی ۸۷/۰۷ درصد است و در روستا یک مدرسه شبانه روزی دخترانه با ۱۱۰ دانش آموز،یک مدرسه ابتدایی دخترانه با ۸۲ دانش آموز و پسرانه با ۷۲ دانش آموز(به صورت شیفت مخالف)ویک مدرسه راهنمایی و دبیرستان به ترتیب با ۷۴ و ۱۳۶ دانش آموز(به صورت شیف مخالف) و یک مدرسه دبیرستان دخترانه با ۱۱۹ دانش آموز وجود دارد(تعداد کل دانش آموز روستای فارسینج ۵۹۳ نفر میباشد).
۶-از نظر شبکه های تلویزیونی صدا وسیما دارای شبکه های یک،دو،سه،شبکه خبر و شبکه استانی کرمانشاه با کیفیت خوب میباشد.
۷-روستای شهید پرور فارسینج ۱۰ تن شهید گلگون کفن تقدیم اسلام و انقلاب اسلامی نموده است.
۸-از نظر ارتباط مخابراتی دارای یک واحد مخابرات و دفتر ICT ،تلفن خانگی وهمچنین تحت پوشش همراه اول و ایرانسل.
۹-از نظر بهداشتی و درمانی یک واحد درمانگاه روستایی با یک پزشک دائم و یک خانه بهداشت با دو بهورز خانم و یک بهورز مرد مشغول خدمت رسانی به مردم روستا میباشد.
روستای فارسینج مشتمل بر ۱۹ روستا، مزرعه و مکان به شرح زیر:۱ ـ فارسینج جدید ۲ ـ چم چم ۳ ـ طاهر آباد ۴ ـ جعفر آباد چم چم ۵ ـ زیوه ۶ ـ تپه شارک ۷ ـ چغا بالا علیا ۸ ـ چغا بالا سفلی ۹ ـ چماق تپه ۱۰ ـ قشلاق ۱۱ ـ کهریز ۱۲ ـ ده آسیاب ۱۳ ـ سرخلیجه ۱۴ ـ چشمه سنگی ۱۵ ـ عظیم آباد ۱۶ ـ کهتر ۱۷ ـ ملک آباد ۱۸ ـ آقبلاغ ۱۹ ـ شریف آبادتذکر: نام روستاهای ردیف ۳ و ۱۴ دهستان فوق قبلاً سلطان طاهر و کلبی خانی بوده که براساس تصویب نامه به طاهرآباد و چشمه سنگی تغییر می یابد.))
همه چیز دربارهٔ تپهٔ باستانی «پارسینه»
در ۱۲۰۰ متری جنوب روستای فارسینج در شهرستان سنقر، کرمانشاه، تپهای باستانی مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان تا دورانهای تاریخی پس از اسلام قرار دارد که در محل به تپهٔ «پارسینه» معروف است. سطح قاعدهٔ این تپه گرد و دارای ۳۵۰ متر طول، ۳۳۰ متر عرض و ۲۰ متر ارتفاع نسبت به ضلع جنوبی است.
روستای قدیمی «پارسینه» که در این محل وجود داشته است، بر اثر زلزلهای ویرانگر در سال ۱۳۳۶ به تلی از خاک تبدیل شده، چیزی از آن باقی نمانده است و بازماندگان در فاصلهٔ کمی از ضلع شمالی، خانههای خود را برپا کردهاند و روستای جدیدی را دایر کردهاند.
با بررسی سطح و دامنههای تپه، گونههای متنوعی از سفال مشاهده، نمونهبرداری و جمعآوری شده است که عمدتا میتوان آنها را در جدول گاهنگاری زاگرس مرکزی به شرح زیر طبقهبندی کرد:
۱. دورهٔ برنز میانی (گودین III)؛
۲. عصر آهن II؛
۳. قرون اولیهٔ اسلامی؛
۴. قرون متأخر اسلامی.
از انواع دادههای سفالی و باستانشناختی شاخص در این محل، میتوان به ظروف نخودی منقوش، ظروف با لعاب براق و صیقلی دوران تاریخی، ظروف خاکستری، سفال با لعاب تکرنگ و نقاشی زیر لعاب و یک پایهٔ لعابدار اشاره کرد.
گفتنی است اثر فرهنگی-تاریخی «تپهٔ پارسینه» در تاریخ ۱۲ / ۴ / ۱۳۸۴ به شمارهٔ ۱۲۰۴۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است.
RENOIR
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.