
توضیحات
مشخصات شهر
از گذشته شهر رزوه سندي در دست نيست و نام قديم آن رودبه ناميده مي شد كه معني آن بهترين رودها مي باشد كه علت آن فراواني رودهايي كه در اين محل بوده بعداً به مرور زمان به آن روزبه گفته شد كه هر روز آن بهتر از ديروز آن مي باشد و سپس ((به )) به ((و)) تغيير كرده و روزوه گفته شده و بعداً آن را رزوه ناميده اند.
موقعيت جغرافيايي و مساحت
شهر رزوه در ۵۰ درجه و ۲۵ دقيقه طول شرقي و ۳۲ درجه و ۵۸ دقيقه و ۴۵ ثانيه عرض شمالي قرار دارد بلندي آن از سطح دريا ۲۲۹۰ متر مي باشد . اين شهر در منطقه كوهستاني قراردارد.مساحت اين شهر ۸۰ هكتار بدون در نظر گرفتن اراضي كشاورزي و بيشه زارهاست.اين شهر در يك منطقه كوهستاني واقع شده بطوريكه در نواحي شمالي آن ارتفاعات دالانكوه و در قسمت جنوب بيدك كوه واقع شده و اين شهر در ((دره )) يا بعبارت ديگر قسمت مركزي اين شهر در خط القعر واقع است كه شيب زمين از سمت شمال و جنوب به طرف مركز و يك شيب ملايمي از جانب غرب بسوي شرق وجود دارد.
موقعيت از نظر تقسيمات كشوري
در تقسيمات كشوري رزوه بخشي از شهرستان فريدن و در استان اصفهان است و هم اكنون بخشي از شهرستان چادگان است. فاصله شهر رزوه تا مركز شهرستان ۱۰ كيلومتر و تا مركز استان ۱۲۰ كيلو متر است .strong>بررسي وضعيت معيشتي شهر رزوه
كشاورزي :
اقتصاد شهر رزوه بر پايه كشاورزي استوار است كشاورزي بحالت نيمه مكانيزه است . اين شهر حدود ۲۱۵۰ هكتار اراضي زير كشت داشته . محصولات عمده اين شهر سيب زميني ، گندم ، جو ، علوفه و حبوبات است و آب زراعتي از طريق نهرها ، چشمه و قنوات تامين مي گردد.
دامداري :
بر اساس آمار در اين شهر ۲۰۰۰ راس گاو شيري و ۷۰۰ راس گوسفند و ۱۰۰۰ راس بز و بزغاله كه علوفه اين دامها از مزارع تهيه مي گردد.
بخش صنعت :
از ديگر منابع درآمد شهروندان شهر رزوه صنايع دستي بويژه قاليبافي، جاجيم بافي ، شال بافي و ژاكت پشمي است كه به منظور مصارف خانوادگي توليد مي شود و همچنين داخل شهر تعدادي كارگاه تعميرگاهي وجود دارد.
بررسي ويژگيهاي جمعيتي شهر رزوه
نرخ رشد بين سالهاي ۵۵- ۷۵ معادل ۱۵/۲% درصد
نرخ رشد بين سالهاي ۶۵- ۷۵ معادل ۵۳/۰% درصد
كه اين نرخ رشد بين سالهاي ۶۵- ۷۵ در استان معادل ۷۵/۲ درصد و در شهرستان معادل ۶/۲ است.
ميزان رشد جمعيت تا سال ۱۳۷۰ يك نرخ رشد مثبت و معادل نرخ رشد شهرستان فريدن بوده ولي از سال ۱۳۷۵ به بعد با توجه به مشكلات اقتصادي نرخ رشد منفي داشته كه بيانگر مهاجر فرستي شهر رزوه بوده است.
شرايط اقليمي شهر رزوه
شهر رزوه در منطقه اي كوهستاني و سرد سير واقع شده است . زمستانهاي رزوه سرد و تابستانهاي آن ملايم است . بطوريكه متوسط ساليانه يخبندان ( بر اساس آمار جوي ايستگاه كليمانولوژي شهر چادگان ) ۱۶۱ روز و حداكثر مطلق درجه حرارت ۳۶ درجه سانتي گراد در گرمترين ماههاي سال مي باشد. درجه حرارت متوسط در ماههاي خرداد، تير و مرداد بين ۱/۲۰ و ۵/۲۲ درجه سانتي گراد مي باشد و رطوبت نسبي ماههاي مذكور بين ۱۹ الي ۲۱ درصد است و درجه حرارت حداكثر مطلق در زمستانها تا مرز ۲۷- درجه زير صفر سانتي گراد مي رسد و حداكثر ريزش در ۲۴ ساعت ۷۴ ميليمتر ذكر شده است .شناخت و تعيين محدوده مختلف و بررسي نقطه ها و مراكز – محله ها
شهر رزوه در حال حاضر شامل سه محله مي باشد كه نامهاي آن عبارتند از :
محله امامزاده كه اين مهمترين قسمت شهر و هسته توليد شير در اين محله مي باشد و باز به دليل قدمت آن داراي بافتي غير اورگانيك مي باشد و قديمي ترين واحدهاي مسكوني در اين محله وجود دارند. از لحاظ موقعيت در قسمت شمال واقع شده و محور اصلي شهر و همچنين محور عبوري چادگان – به طرف شمال واقع شده .
دومين محله بنام محله ((وسط)) مي باشد اين محله در مركز تقريبي شهر واقع شده و در سمت شرق و غرب محور اصلي شهر گسترش يافته است و داراي نهر و جويبارهاي فراواني مي باشد.
سومين محله به نام محله بالاست كه در قسمت جنوب شهر واقع شده و داراي توپوگرافي شديدتري نسبت به محله وسط مي باشد.شهر رزوه از نظر تاريخي
طي تحقيقات بعمل آمده قدمت اين شهر به قبل از اسلام و به زمان زرتشت برمي گردد كه شخصي بنام كهگرد يكي از موبدان زرتشتي بوده كه به امر ييلاق و قشلاق در سفر بوده كه بنيانگذار رزوه مي باشد و در حال حاضر يكي از مزارع رزوه بنام كهگرد مشهور است . در زمان ولايتعهدي امام رضا (ع) يكي از نوادگان امام حسن مجتبي (ع) بنام عبد الله بن علي بن شديد جهت رسيدن به مشهد از مدينه به ايران عزيمت نمود و در راه خبر شهادت امام رضا (ع) را مي شنود و از ترس حاكم وقت به صورت گمنام در رزوه سكونت مي گزيند كه در حال حاضر مرقد مطهر آن امامزاده در اين شهر قرار دارد.
جاذبه هاي گردشگري
با توجه به وجود مرقد مطهر امامزاده عبد الله بن زيد (ع) در اين شهر وجود بيشه ها و باغ بيشه هاي زياد در اين شهر سالانه ۷۰ الي ۸۰ هزار نفر از اين شهر ديدن مي نمايند.
موقعيت اجتماعي شهر رزوه
حدود ۱۰% از مردم اين شهر فرهنگي بوده و از جايگاه اجتماعي برخوردار مي باشند و ۴۰% از مردم به دليل عدم حمايت از محصولات آنها هر ساله زيانهاي زيادي به آنها وارد مي شود و از قشر مستضعف و تحت حمايت نهادهاي حمايتي مي باشند و مابقي كشاورز مي باشند.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.