بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
دشت هلن

توضیحات

منطقه حفاظت شده #هلن در فاصله ۱۱۰ کیلومتری از مرکز استان #چهارمحال و بختیاری و در مجاورت شهر #ناغان در محدوده شهرستان‌های #اردل، #لردگان و #کیار قرار دارد.

منطقه حفاظت شده هلن از نظر توپوگرافی کاملاً کوهستانی بوده که بلندترین نقطه آن کوه بزمنی با ارتفاع ۳۲۲۵ متر و کمترین ارتفاع آن در حاشیه رودخانه ارمند با ارتفاع ۱۱۶۸ متر از سطح دریا می‌باشد.
منطقه حفاظت شده #دشت_هلن از نظر اقلیمی نیمه مرطوب با تابستان‌های گرم و خشک و زمستان‌های نیمه سرد می‌باشد.
منطقه حفاظت شده هلن دارای وسعتی در حدود ۴۰۲۰۰ هکتار می‌باشد که ۳۰ هکتار آن را #جنگل به خود اختصاص می‌دهد که ۷۱ درصد از مساحت منطقه را شامل می‌شود و دارای گونه غالب بلوط غرب می‌باشد. در کنار این گونه، گونه‌های دیگری همچون گز، بادام، ارژن، گون، بُنه، کلخونک، کلاه میرحسن، زالزالک، پلاخور، شکرتیغال و دافنه می‌باشد. جامعه جنگلی در ارتفاع ۲۰۰۰ متری در غرب منطقه پیرامون گردنه بره مرده جای خود را به گونه‌های گون و دافنه می‌دهد. تنها گونه درختی بالای ارتفاع ۲۸۰۰ متری گونه پلاخور است که به صورت لکه‌های پراکنده قابل رؤیت می‌باشد. سایر نقاط منطقه حفاظت شده هلن از گیاهان مرتعی پوشیده شده است.
ویژگی‌های اقلیمی منطقه، وجود زیست‌بوم‌های رودخانه‌ای و حاشیه رودخانه‌ای، جنگلی و غیرجنگلی، شرایطی را برای جذب حیات وحش متنوع به ویژه پرندگان فراهم نموده است. از جانوران این منطقه می‌توان به کل و بز، سنجاب ایرانی، شغال، تشی، روباه معمولی، گراز، گرگ، خرگوش، خرس قهوه‌ای، کبک، کبوتر جنگلی، کمرکلی بزرگ، زاغ نوک قرمز، زاغی، کلاغ معمولی، دلیجه، عقاب طلایی، آگاما، لاک‌پشت آبزی و افعی اشاره نمود.
منطقه حفاظت شده هلن نام خود را از کوهی که در این منطقه واقع شده گرفته است. گفته می‌شود «هلن» نام پرستاری آمریكایی بوده است كه با یک پزشک ایرانی بختیاری ازدواج كرده و در سال ۱۹۳۱ میلادی به ایران آمده و به همراه همسرش با ایل #بختیاری كوچ می‌كرده و به مداوای مردم می‌پرداخته است. حضور وی در آن زمان مصادف با نقشه‌برداری و تهیه نقشه‌های توپوگرافی منطقه بوده كه احتمالاً اختصاص كوهی به نام هلن به خاطر قدردانی از خدمات وی بوده است.

#سفرکجابریم
#سفر #مسافر #مسافرت
#گردش #گردشگر #گردشگری
#توریسم #توریست #توریستی
#ایران #ایران_گردی #جهان_گردی
#طبیعت #طبیعتگردی #طبیعت_گردی
#بوم_گردی #همسفر #عکاسی

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

سفرکجابریم
سفرکجابریم 80 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها