بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
روستای زاهدمحمود

توضیحات

زاهدمحمود روستایی زیبا در دل کویر و در کنار کوه شب (یکی از بلندترین کوههای جنوب کشور) ، و متبرک است نام این روستا به نام امامزاده سلطان نجم الدین محمود که از تبار امام موسی کاظم (ع) است ، با مردمی مهربان ، مهمان نواز که همه از یک نسل اند و دارای اصالتی چندصد ساله می باشند.زاهدمحمود در قدیم به نام باشتو یا باشدو بود که بعدها به این نام تغییر یافت ، زمان های گذشته زاهدمحمود بزرگترین و مهمترین روستا در منظقه ی لارستان بود که در حمله ی گروهی مهاجم (که قطعا مشخص نیست) ویران شده و هم اکنون نیز این ویرانه ها باقی مانده است.مردم روستا ارادت خاصی به امامزاده سلطان نجم الدین دارند و مرید آنند ، اجداد آنها که شخصی بنام زادزین بوده در جایی به نام بنو ساردین (ساردو) سکونت داشته که بعدها فرزندانش از نسل زادشعیب به زاهدمحمود و زادبیژن به روستای بناب(بنو) مهاجرت می کنند.
****************معرفي روستاي زاهدمحمود
زاهد محمود يكي از روستاهاي بخش مركزي ازتوابع شهرستان لارستان واقع در استان فارس مي باشد. اين روستا در دشتي بزرگ به همين نام واقع شده است. روستاهاي اِهوه ، علي آباد ، احمد آباد و شمزاغ از روستاهاي اقماري روستاي زاهد محمود به شمار مي روند.
نام اين روستا در قديم باشدويه يا باشتويه بوده كه قدمتي برابر با ۸۰۰ سال دارد و چون امامزاده اي از نوادگان امام موسي كاظم (ع) به نام سلطان نجم الدين محمود در اين مكان مدفون مي باشد ، پس از انقلاب به نام همين امامزاده تغيير يافت وجود اين امامزاده با كرامات كه زبانزد خاص و عام مي باشد و در منطقه و استان هاي همجوار شناخته شده موجب ديدن افراد مختلف از روستا و زيارت اين امامزاده گرديده است. و به جرات مي توان گفت صحن اين امامزاده روزهاي پاياني هيچ هفته اي خالي از زوّار نيست.
همه ي مردم اين دشت شيعه مذهب مي باشند و با گويش زاهد محمودي (زباني مشترك بين لاري و رويدري) صحبت مي كنند.
اين روستا از نظر جغرافيايي جايي واقع شده كه از سمت شمال به تپه ها و كوههاي مرز و بهرك و از جنوب به كوه سر به فلك كشيده ي شب ، از شرق به روستاي آوين (مرز استان هرمزگان) و از غرب به روستاي هرمود عباسي و شهر لار متصل مي شود.
از جاده بندرعباس به سمت لار كه در حركت باشيم بعد از عبور از روستاهاي ايسين ، قلات ، تازيان ، كهورستان ، چاه موخور و دشت جيهن ، به ابتداي راه حوزه ي استحفاظي لارستان مي رسيم. اگر همين را ه را بيست كيلومتر ادامه دهيم به پاسگاه انتظامي هرمود عباسي (ميرخويي) و روستاي هرمود مي رسيم كه سمت راست جاده تابلويي به اين مضمون مشاهده مي كنيم : يا امامزاده سلطان نجم الدين محمود ، روستاي زاهد محمود ۲۴ كيلومتر.
اين ۲۴ كيلومتر جاده خاكي را با مشاهده مناظر و آثار باستاني زيادي پشت سر مي گذاريم و به روستاي باستاني و زيباي زاهد محمود مي رسيم.
روستاي زاهد محمود با جمعتي بالغ بر ۶۹۰ نفر از توابع بخش مركزي شهرستان لارستان و استان فارس مي باشد ،‌ اين روستا خوش آب و هوا به دليل موقعيت جغرافيايي خوبي كه دارد و همچنين به علت قرار گرفتن در محور ترانزيتي اوين ، هرمود ،‌لار مكان مناسبي براي سرمايه گذاري هاي در زمينه هاي مختلف است. اين روستا به سبب خاك حاصلخيزي كه دارد براي كشاورزي مناسب است ، محصولاتي كه اين روستا به بازار كشورهاي مختلف عرضه مي كند عبارت است از : خيارسبز، گوجه فرنگي ، بادمجان ، كدو ،‌پياز ، هندوانه ، خيار مشهدي ، ‌ طالبي ، كلم گل ، كلم برگ ، كلم پيچ ، سيب زميني .
روستاي زاهد محمود با توجه به اينكه در حاشيه ي رودخانه ي ،‌ شور واقع شده و ساحل شني بكر و دست نخورده اي كه دارد براي توريست ها بسيار جذاب است كه هر ساله گردش گران زيادي را به اين روستا جذب مي كند. اين روستا در ايام نوروز با سيل مسافران زيادي روبرو مي شود كه براي خريد به اين روستا مي آيند.
روستا داراي مركز خريد زيادي از جمله : فروشگاه زنجيره اي اميرالمومنين ، فروشگاه سبحان ، فروشگاه خليج فارس ، لوازم خانگي حامد ، سوپر ماركت ياس ، سوپرماركت الشهدا
جاهاي ديدني اين روستا شامل :
۱ـ ۳۹ پل ساروجي
۲ـ آب انبارهاي بسيار قديمي
۳ـ جداول ساروجي و قنات هاي گوناگون
۴ـ بنوساردين (محل زندگي قوچ لارستان كه معروفيت جهاني دارد)
۵ـ آسياب آبي
۶ـ و شهر مدفون مي باشد كه آثاري متعدد از زندگي گبر نشيني در اين منطقه وجود دارد.
شغل اكثر مردم دامداري و كشاورزي مي باشد و محصولات صيفي جات آن شهره مي باشد به طوري كه سالانه افرادي از شهرهاي شيراز ، اصفهان ، تهران و مشهد براي خريد محصولات و ارسال آن به مناطق مختلف كشور به اين روستا عزيمت مي نمايند.
شهرام ایسینی

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

روستا شناسی
روستا شناسی 2461 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها

جاذبه های مشابه :