
توضیحات
روستای پلنگر یکی از روستاهای استان گلستان، در ۲۰ کیلومتری شهرستان مینودشت واقع شده است برای رسیدن به این روستا بایستی از جاده فرعی گالیکش – دوزین عبور کرد پس ازعبور از روستاهای قلی تپه و تاشته و پس از طی مسیر سه کیلومتر فرعی به این روستا می رسیم . این روستا دارای جمعیتی بالغ بر ۸۷۰ نفر می باشد و قدمتی ۵۰۰ ساله دارد و شغل اهالی روستا کشاورزی و دامداری بوده و توتون محصول اصلی روستا است و نوع گویش روستا فارسی تاتی و محلی می باشد قریب به اکثریت این مردم با هم دیگر فامیل و نسبت نسبی یا سببی دارند. البته این روستا از نظر بار علمی یا سطح سواد نسبت به جمعیتش عالی مي باشد .
تاريخچه روستاي پلنگر
علت نامگذاري :با توجه به اين كه در زمين هاي بالا دست روستا به نام گل گلي چشمه و تپه اچو آثار روستايي قديمي وجود دارد كه در نوشته هاي قديمي به دست آمده از آن روستا به نام فرنگل ياد شده است .
وجود شاهزاده قديمي كه حدود ۴۰۰ سال قبل در آنجا دفن شده است به نام شاهزاده فرح دخت فرنگلي يكي از علل مهم نامگذاري روستا مي باشد روستاي پلنگر در بعضي از نقشه هاي كشوري به نام پرانگل هم ياد شده است . و اما اكنون پلنگر در سراسر جهان مشهور مي باشد .
گل ياس
گل هايي كه در روستاي ما سر چشمه گل گلي چشمه روييده جز قدرت لايزال ايزد منان و هنر اين شاهزاده فرنگلي چيزي نمي باشد كه بوي اين گل ها هر سال بهار انسان را مست خودش نموده و بعد از گذشت ۵ قرن اكنون اين گلهاي ياس از بين نرفته و مردم از آن چشمه گل گلي چشمه نام برده اند .روايتي ديگر
با توجه به اين كه در زبان محلي اهالي روستا به شاخه هاي درخت انگل مي گويند و چون در روستا و اطراف آن درختهاي پر شاخ و برگ به وفور يافت مي شود . به اين روستا پرانگل گفته و بعدها به پرنگل نام گذاري شده است و در نتيجه هم پلنگر نام گذاري نموده اند.آداب سنتي
آداب سنتي اين روستا : از پدر بزرگ خودم كه اكنون مسن ترين فرد روستا مي باشد شنيده ام حدود ۱۰۰ سال قبل هم مردم اين روستا نسبت به جمعيت و فرهنگ سواد و سواد آموزي از همه روستاهاي همجوارش در سطح بالايي بوده همان موقع كلاس مكتب خواني يك رسم اجباري براي فرزندانشان بود تا ۵ سال اخير هم يادم هست كه ملاهاي روستا قرآن درس مي دادند .
از ملا ولي آخن و ملا كاظم و ملا عبداله كه خداوندش بيامرزدشان كه من و تمامي جوانان شاگرد ايشان بوديم معلمي دلسوز بود تا آخر عمرش يادم مي آيد قرآن مي خواند يكي از بزرگترين افتخارات روستاي ما بود و خواهد ماند .
از مراسمات برايتان بگويم اكنون نسل به نسل ما روز عاشورا را روزي غمگين و روز ولادت مولايمان علي (ع) را روزي شاد ميدانيم كه شبيه خواني هاي ۳۰۰ سال قبل با شبيه خواني ۶ ماه قبل هيچ فرقي نكرده همه دارند سنت حسنه عزاداري را به ما مي آموزند . ما مراسم زيباي علي جان علي جان را كه مختص روستاي خودمان هست در ظهر عاشورا داريم .
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.