
توضیحات
در ۳۵ کیلومتری رفسنجان روستایی واقع شده است به نام کبوترخان که در آن مرقد سیدی بزرگوار به نام سید محمد موسوی وجود دارد.
هر ساله در روز عاشورا این مرقد مطهر پذیرای تعداد زیادی از عزا داران حسینی از همان روستا وشهر و روستاهای اطراف هست که برای عزا داری وتبرک جستن از آن مرقد شریف به این روستا می آیند.
********
روستاي كبوترخان از توابع شهرستان رفسنجان در حد فاصل هفتاد كيلومتري شهر كرمان و سي كيلومتري شهرستان رفسنجان قرار دارد و جمعيت آن در حال حاظر بيش از ۵۰۰۰ نفر است .
محصول اصلي روستاي كبوترخان پسته ميباشد . كه سطح وسيعي از اراضي اطراف اين روستا زير كشت اين محصول مي باشد.سالانه چند صد تن پسته مرغوب از اين روستا به تمامي نقاط ايران، اروپا و ساير نقاط جهان صادر مي شود.
کاروانسرای کبوتر خان در کیلومتر ۳۵ جاده اصلی رفسنجان – کرمان در روستای کبوترخان ساخته شده است و در کتاب کاروان سراهای ایران از آن بعنوان کاروانسراهای صفویه یاد شده است.
بنا کاملا از آجر با نقش های زیبا و برجسته ای ایجاد گردیده است.برخی با اشاره به سنگ نوشته موجود در سر در این کاروان سرا سابقه ی آن را مربوط به ابتدای زندیه می دانند.در حالی که پلان این بنا شبیه اکثر کاروانسرا های تاریخی دوره صفویه است با این تفاوت که چهار برج در چهار گوشه آن ، این بنا را متمایز می کند .علی عبداللهی نیا مولف کتاب “تاریخ رفسنجان” به نقل از استاد باستانی پاریزی می نویسد: … شاه عباس با همراه خود با شتاب از رفسنجان و بیاض و انار گذشته بود و در محل کرمانشاه که قنات خرابه بود به استراحت در سایه اسب پرداخت.دراین وقت گنجعلیخان و همراهان سر رسیدند و از شاه جهت پذیرایی دعوت به عمل آوردند.اما شاه نپذیرفت و به والی کرمان گفت: اگر می خواهی رضایت شاه را بدست آوری پول میهمانی را خرج آبادانی این راه کن و .. کاروانسرا ساز که مسافرین مجبور نباشند در سایه اسب خود استراحت نمایند…گنجعلیخان چندین کاروانسرای معروف به شاه عباسی در مسیر یزد به کرمان ساخت که کاروانسرا های کرمانشاه،شمش،انار،کشکوئیه،کبوترخان از آن جمله می باشند
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.