بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
روستای زراع محله

توضیحات

زراع محله از آبادی های بسیار زیبای دامنه ی شمالی البرز است.این محل درتقسیمات کشوری از دهستان سدن رستاق غربی بخش مرکزی شهرستان کردکوی از استان گلستان می باشد.این محل از شمال به روستای مهتركلاته٬ از جنوب به روستای خرم آباد (خراب مسجد)و میاندره٬ازشرق به روستای مفید آباد وازغرب به روستای ایلوارمتصل می باشد . سیمای آن مستطیل شکل است. و وجود یك رود خانه ی فصلی در شرق روستا به زیبای روستا افزوده است . .بافت روستا پس از انقلاب اسلامی ، طرف جنوب و شمال توسعه پیدا کرده است .
در معماری قدیم زراع محله به علت پوشش ساختمان های قدیمی برای عموم مردم گالی پوش و اعیان٬سفال و به ندرت هم حلب بود.ساختمان ها اغلب رو به جنوب و معمولاً رو به شرق ساخته شده وتا هم نور گیر و هم به سمت اماکن مذهبی قبله و مشهد مقدس باشند.در گذشته بیشتر ساختمان ها یک طبقه و شماری نیز دو طبقه بوده است. در چینه و دیوار ساختمان های قدیمی٬سنگ وکاه گل به کار می رفت و عرض دیوار ها از یک متر هم تجاوز می کرد.اماامروزه در پی ساختمان٬سنگ٬آجروملات به کار برده می شود.سقف خانه های دیروزی٬سفال وامروزی ایرانیت و حلب است.در مجموع تفات های زیادی درخانه سازی امروز با گذشته ی آن دیده می شود.خانه ها نسبت به گذشته بلندتر است و به جهت تزیین داخل خانه را گچ کاری و نمای آن را سنگ کاری می کنند وهم چنین نور گیرها بیشتر و بزرگ تر است .
زراع محله به سب نزدیكی باجنگل و دریا و داشتن موقعیت خاص دارای آب و هوای معتدل است.زمستان نسبتاً سرد و بارانی و نسبتاً تابستانی گرم دارد.در زمستان به واسطه جریان بادهای شمالی تراکم ابرها در ارتفاعات کوهستان بیشتر برف و در عرصه های پایینی مقدار باران افزون تر است.علاوه بر جریان بادهای شمالی بادهایمدیترانه ای و بادهای محلی و هم چنین نزدیکی به دریای خزر بر شرایط اقلیمی منطقه تاثیر می گذارند.
زراع محله از قدیم الایام به راه شاه عباسی که تنها جاده و مهم ترین را ارتباطی عصر صفوی بوده مرتبط می شد.
طایفه ها
زراع محله در بستر روزگار سپری شده ،طوفانها و فراز و فرودهای زیادی به خود دیده و چه بسیار مردان و زنان دلاور و فرهیخته ای را در دامن خود پرورانده که برای نگهبانی از کیان خود در برابر بیگانگان و بیگانه گی هادر طول تاریخ گهر بار خویش فرمانبری را نپذیرفته و دلاورانه در برابر آنان قد افراشته اند.
اولین طایفه ای ، که بخشی عظیمی از مردم زحمتکش ما را تشکیل می دهند و طایفه تیموری می باشد .دیگر طوایف زراع محله به ترتیب ذیل هستند.
-۱تیموری
۲- تیمور-۳تیمور زراء محله-۴تیمور قاسم آباد-۵ تیمور زاده۶- تیمور راد۷- تیمور نسب۸- سورمی بالاجاده۹- گرایلی قاسم آباد۱۰- حسینی قاسم آباد-۱۱اردشیری قاسم آباد-۱۲شهاب الدین-۱۳مازندرانی۱۴- رستگاری-۱۵صائمی-۱۶ مهندی-۱۷ میرشكار-۱۸تربت نژاد۱۹- سیرکار۲۰- بزی۲۱- کیانی۲۲- طهماسبی۲۳- دیوگندملازم بذکر است اولین خانواده ای که در زراع محله کنونی مستقر گردیده , حاج اکبر تیموری می باشد که نامبرده اکنون در قید حیات بوده و فرزند جوان و برومندش شعبانعلی را در دوران دفاع مقدس تقدیم انقلابنموده است .زراع محله دارای ۲شهید و ۱ آزاده و ۲ جانباز می باشد .
در خصوص شکل گیری زراع محله کنونی لازم بذکر است که عنوان نماییم براساس اطلاعات بدست آمده زراع محله بالا بعلت مشکلات آب آشامیدنی و فقدان امنیت لازم از بین رفت و زراع محله بالا نیز براساس از هم پاشیروستای بسیار بزرگ قاسم آباد – که آن هم به لحاظ درگیری های قومی و قبیله ای و احتمالاً جنگ جهانی دوم و حمله روسها از بین رفته – شکل گرفته بود.
اساس زندگی اقتصادی مردم زراع محله بر پایه کشاورزی است .اما در کنارکشاورزی درزراع محله دامداری و … نیز رواج دارد.امروزه به چند دلیل جوانان از زراع محله مهاجرت کردند و دیگر راغب به شغل کشاورزی نیستند ، حال با هم به چند علت می پردازیم .۱ – نبود زمین کافی برای همه مردم باتوجه به افزایش رشد جمیعت۲ – پایین بودن مرغوبیت زمینهای زراع محله از نظر املاح معدنی و مواد عالی در خاک۳ – خشکسالی های پی در پی ، پر زحمت بودن بودن شغل کشاورزی و پایین بودن درآمد حاصل ازآن۴ – ارتقاء سطح علمی و تخصصی جوانان زراع محله و شاغل شدن در سطوح کارمندی ، و …به همین دلیل جوانان از زراع محله خارج شدند و به شهرستان های اطراف و مخصوصا تهران مهاجرت کردند.زمین های کشاورزی زراع محله به سه دسته تقسیم می شود۱ – زمین های حاشیه روستا که دارای بافت سبک و خاک تقریبا”حاصلخیز است.۲ – زمین های جنوب که دارای بافت متوسط و نیمه سنگین و بیشتر از شن و رس است۳ – زمین های سمت شمال زراع محله که دارای شکل مندابی ، به خصوص در فصول بارندگی است.جنس خاک بیشتر رسی است.شمال : خروآیشتشمال شرقی : رواتیشمال غربی : گلند و جنگل پرهجنوب : بال زمینشرق : رواتیغرب : میش تپه و صحرا
تولیدات کشاورزی محل :پنبه ، گندم ، برنج ، سویا ، باقالا ، ،و … کار در مزارع تنها اختصاص به مرد یا زن ندارد بلکه هر دو گروه در کاشت،داشت، برداشت شرکت می کنند.کار در زندگی روستایی همیشه وجود دارد و تفاوتی در روز یا روزهای هفته یا ماه و سال وجود ندارد.در قدیم در زراع محله کارهای زیر هم انجام می شد که امروزه به دلایل مختلف کشاورزان و دیگر اهالی میلی به انجام دادن آن ندارند.۱ – كاهو : در سالهای نه چندان دور كاهوی زراع محله در منطقه معروف بود و همه از كاهوی زراع محله تعریف می كردند ( یادش بخیر ،خوردن كاهوی سر پیچ با ترشی (رب انار ) و نمك۲ – كشت توتون۳ – كشت هندوانه۴ – کشت جواز قدیم الایام بافتهای سنتی از قبیل : حصیر بافی ,كوب بافی, گلیم بافی و بافت سفره و …. در روستا رواج داشته ؛ که این محصولات جای خود را به كشت گندم ، گاو داری ، و تقریبا”باغداری واز این قبیل کارها داده است.

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

روستا شناسی
روستا شناسی 2461 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها

جاذبه های مشابه :