بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
شهرها
  • بازدید - 273
شهررضویه

توضیحات

-موقعیت جغرافیایی
بخش رضویه از نظر موقعیت جغرافیایی محصور به عناصر طبیعی مشخص و در عین حال ویژه ای است ،‌که محدوده آن را به خوبی روشن می سازد . بدان گونه که از شمال و شرق به بخشی از ارتفاعات کپه داغ ، هزار مسجد ،‌از غرب به کال طرق و ا زجنوب غربی نیز به کوههای کم ارتفاع خواجه مراد تکیه زده است .
از نظر موقعیت نسبی بخش رضویه به بخشهای مرزداران سرخس و سنگ بست و سفید سنگ محصور می گردد.
آب و هوا :
گرچه ناحیه مورد مطالعه فاقد ایستگاه هواشناسی و داده های اقلیمی است ،‌و لیکن ایستگاه سینوپتیک مشهد در حوالی فرودگاه و مجاورت رضویه واقع است ، بنابراین می توان از اطلاعات حاصل از دیده بانیهای این ایستگاه برای معرفی آب و هوای بخش رضویه استفاده نمود.
از نظر درجه حرارات و دما ،‌تغییرات و تفاوتهای شبانه روزی و فصلی قابل توجهی در ناحیه وجود دارد ،‌و لذا دامنه گرمایی آن بسیار بالا است .
پیشینه درجه حرارت در ایستگاه مشهد ، به ۴۳ درجه سانتیگراد در روزهای تابستانی می رسد و لیکن در شب قابل تحمل است .
فصل تابستان گرم و خشک بوده و از خرداد تا مهر ادامه دارد . گرمترین ماه سال ، تیر است . که میانگین دمای آن ۲۴/۸ درجه سانتی گراد و حداکثر آن در برخی سالها تا ۴۹ درجه سانیگراد گزارش شده است .
زمستان از اواخر آذر ماه با ریزش باران و به ویژه برف آغاز می گردد. سردترین ماه دی بوده و میانگین درجه حرارت گاهی به آن ۱/۱- درجه سانتیگراد است . کاهش دما و شدت سرما گاهی به ۲۵- تا ۳۰- درجه سانتیگراد می رسد .
میانگین درجه حرارت سالیانه نیز ۱۳/۷ درجه سانتیگراد به دست آمده است .
دوره رشد و تکامل رستنی از خرداد ماه تا شهریور بوده و لیکن از نیمه دوم فروردین تا نیمه اول آبان بدون سرما ست.
این منطقه تحت تاثیر بادهای محلی و فراناحیه ای است . سرعت متوسط باد در سال ۲/۱۶ متر در ثانیه بوده و تعداد روزهای با باد در ماههای گرم و فصول خشک بیشتر است .
در فصل آبیاری (از اسفند تا شهریور) سرعت متوسط باد بین ۲/۳ تا ۲/۹ متر در ثانیه متغیر بوده و غیره تاثیر می گذارد .
بدیهی است در روزهایی که سرعت باد به بیش از ۲متر در ثانیه میر سد تاثیر زیادی روی انواع آبیاری ،‌تبخیر و تعرق ،‌باران زایی‌ ،‌حمل و نقل ،‌صنایع ، آلودگی های جوی و غیره خواهد داشت . تکرار جهت بادها در این منطقه بیشتر جنوب شرقی است .
این ناحیه دارای آب و هوای خشک است ،‌لذا بارندگی آن کم و به طور متوسط معادل ۲۳۰ میلی متر در سال است . بیشینه بارندگی آن مربوط به فصل زمستان بوده و ۴۸ درصد بارندگی در ماههای بهمن تا فروردین رخ می دهد .
در ماههای خرداد تا شهریور ، بارندگی پدیده ای بسیار نادر و کا رکشاورزی مناسب نیست . به طور کلی تیپ یا نوع آب و هوای این ناحیه مانند سایر بخشهای دره کشف رود استپی سرد گزارش شده است .

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.