
توضیحات
جليزجند روستای مرتفعی است که با جاذبه های طبيعی ييلاقی، مورد توجه گردشگران است. هواي بسيار تميز، آسمان پر ستاره، مناظر منحصر به فرد به ويژه در بهار و تابستان انبوهي از گردشگران را به سوي روستای جلیزجند جلب مي کند.روستای جلیزجنداز توابع بخش مرکزي شهرستان فيروزکوه، در ۱۳ کيلومتري شمال غربي فيروز کوه قرار دارد. ارتفاع روستای جليزجند از سطح دريا ۲۱۶۵ متر است و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است. رودخانه واشي در کنار اين روستا جريان دارد و حواشي آن مورد توجه گردشگران است.
آثار بر جا مانده از گذشتگان از جمله بقاياي قلعه ها و برج هاي ديدباني و حجاري هاي موجود در تنگ واشي و آرامگاه امامزادگان سه گانه نشانگر قدمت طولاني اين روستا است. تاريخ استقرار انساني در پيرامون اين روستا را تا قرن چهارم قبل از ميلاد مي توان رديابي نمود.مردم روستای جلیزجند مسلمان و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند. در سال ۱۳۸۵ جمعيت روستاي جليزجند در حدود ۱۵۰۰ نفر گزارش شده است. مردم اين روستا عمدتا به فعاليت هاي زراعي دامداری و باغداري اشتغال دارند. رودخانه واشي و چشمه سارهاي پيرامون آن بسترهاي لازم امور زراعي و باغداري را فراهم آورده است. محصولات عمده زراعي و سردرختي آن شامل گندم، جو، يونجه، سيب زميني، گردو، آلو، زردآلو و هلو مي باشد. رونق دامداري شرايط توليد محصولاتي مانند گوشت، پشم و لبنيات را فراهم نموده است.
روستای جلیزجندبه دلايلي اقليمي و امنيتي، بافت مسکوني متمرکزي دارد. فضاهاي معماري واحدهاي مسکوني روستايي براي پاسخگويي به نيازهاي زيستي و نيازهاي معيشتي خانوار روستايي سازمان يافته اند. معمار هوشمند بومي جهت رفع نيازهاي ساکنين و به منظور فراهم کردن تعادل اقليمي، با استفاده از مصالح بومي، محيطي متعادل آفريده است. واحدهاي مسکوني، در جهت آفتاب و به منظور استفاده از نور و گرما و تعادل زيست محيطي احداث شده اند. مصالح به کار رفته در ساخت خانه هاي بافت قديم شامل سنگ، گل و خشت و چوب است. درختان حاشيه رود و تزازبندي شيب هاي مسير ورودي سرسبز و بسيار زيباست. ترکيب ساختمان هاي جديد الاحداث با ساختمانهاي قديمي يکسان نيست و هويت معماري سنتي روستا در حال تغيير است. بناهاي جديد از معماري شهري تاثير پذيرفته و با استفاده از مصالح تيرآهن، سيمان، بلوک سيماني و گچ احداث مي شوند.
حواشي رودخانه تنگ واشي و آبشار معروف آن همراه با سرسبزي باغات گسترده گردو، آلو، زردآلو، و سيب شرايط و فضاي مناسبي را براي گذران اوقات فراغت در طبيعت فراهم آورده اند.در روستاي جليزجند و محل تنگ واشي امکانات مناسبي براي اقامت و پذيرايي از گردشگران وجود دارد و گردشگران ضمن استفاده از زيبايي هاي منطقه در موقع بازگشت امکان تهيه سوغات محلي از قبيل عسل و گردو را نيز دارند.
قدمت روستاي جليزجند، موجب پيدايش آثار تاريخي و فرهنگي متنوعي شده است که به طور اجمالي عبارتند از: آرامگاه هاي امامزاده هاي معصوم، سليمان و بي بي، که هر سه در حاشيه رودخانه واشي قرار دارند، مورد توجه و احترام مردم جليزجند و روستاهاي اطراف مي باشند / بقاياي برج ديده باني که در شمال روستاي جليزجند و در فاصله حدود ۲۰۰ متري تنگ واشي قرار دارد و از آثار تاريخي قرون نهم و دهم هجري قمري است / حجاري هاي تنگ واشي، منسوب به فتحعلي شاه قاجار، در کمر کش کوه و در محلي که از نظر دسترسي بسيار سخت است، قرار دارد. در اين تابلوي حک شده بر کوه، منظره شکارگاهي، با حيوانات شکاري و سران لشکر به نمايش در آمده است. در اين تابلوي حجاري، منظره عمومي رودخانه واشي و تنگ واشي و مشتاقان ديار آن بسيار جالب توجه است. / قلعه پشت تندير واشي در غرب تنگ واشي و بر بالاي کوه قرار دارد. اين قلعه از قرن چهاردهم قبل از ميلاد تا اواخر دوره ايلخانيان مورد استفاده بوده است.
آدرس : جاده فیروزکوه، ۱۳ کیلومتری شهر فیروزکوه، روستای جلیزجند
منبع:bezanimbiroon.ir
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.