
توضیحات
روستای کاشتر بی شک یکی از بهترین روستاهای استان کردستان می باشد در این روستا بافت خانه های سنتی وداخل آبادی سنگ فرش شده ودارای مردمانی که واقعا نظیر ندارن انسانهای امروزی ومتمدن وتحصیل کرده که بیشتر آنها در جای جای ادارات کشور از شهرداری تهران گرفته تا میراث فرهنگی تهرانو صدا وسیما وآموزش وپرورش استان مشغول کار هستند این روستا در زمان قدیم نیز مرکز تحصیل وتعلیم بوده است ودر این روستا شخصیت بزرگی چون شیخ حبیب الله روحانی کاشتر بوده که شاگردان زیادی را تعلیم داده وهمجنین شخصیت بزرگ دیگری جون بابا مردوخ روحانی که نوادگان این شخصیت والا از جمله ماجد مردوخ روحانی در حال حاضر در سنندج زندگی مکند این روستا در ۳۵کیلو متری شهرستان کامیاران از شهرهای استان کردستان می باشد که در قسمت شرق با روستای گازر خانی وبزوش همجوار است در جنوب با روستای تنگی ور وکوه سربه فلک کشیده شاهو همجواربوده در قسمت غرب با روستای یوزیدر وپلنگان هم مرز بوده در قسمت شمال هم با روستای سیویه میرگسار وگلیان همجوار است …..شغل ودرامد مردم روستا بیشتر کشاورزی ودامداری وتا اندکی هم باغداری است ….این روستا دارای ۱۵۰ خانوار بوده که حدودا ۶۵۰نفر جمعیت دارد ..دراین روستا در سه مقطع تحصیلی دانش آموز دارد که در حال حاضر مدرسه دبیرستان دخترانه با اعتباری بالغ بر ۱.۵میلیارد تومان در حال ساخت می باشد.
جوانان این روستا علاقه زیادی به ورزش دارند که در آبادی باشگاه بدنسازی دارد وهمچنین دارای یک تیم فوتبال وفوتسال که اوقات فراغت خود را بیشتر با این ورزش ویا کوهنوردی پر می کنند..
کتیبه تنگی ور
در ۴۵ كيلومتري شمال غربي كامياران ودر ۲کیلو متری روستای کاشتر در حدود ۵۰۰ متري شمال غرب روستاي (تنگيور) در تنگه كوههاي (زينانه) در بلندترين نقطه صخره كوه، بقاياي كتيبه و نقش برجسته اي به چشم مي خورد كه به خط ميخي آشوري است و در يك طاق نما به ارتفاع ۱۲۰ و پهناي ۱۷۰ و عمق ۳۵ سانتي متر حجاري و نقش شده است . درون طاق نما و در غرب آن، نقش برجسته انساني به طول نيم متر و عرض ۳۵ سانتي متر حك شده كه احتمالاتصوير (سارگن دوم) پادشاه آشوري است. نقش شاهبه صورت نيم رخ با كلاهي استوانه اي و شبيه باشلاق پاي راست خود را در جلو و پاي چپ را عقب قرار داده است . دست راست شاه به طرف بالابلند شده و دست چپ در مقابل شكم قرار دارد . در كنار اين نقش برجسته، كتيبه اي به خط ميخي با حدود ۵۰ سطر نوشته در كادري به ابعاد ۱۲۰ * ۱۲۰ سانتي متر ديده مي شود . اين كتيبه به خط ميخي و به زبان آشوري باستان است كه پس از ستايش خدايان آشوري مانند خداي آشور ، مردوك ، نابو ، سين ، شمش و ايشتار به شرح پيروزيهاي خود پرداخته است و در ادامه به نقاط مختلف شهرها، روستا ها و مناطقي كه در اين جنگ، تصرف و ويران نموده اشاره دارد . تاريخ كتيبه احتمالامربوط به اواخر هزاره دوم و اوايل هزاره اول پيش از ميلاد است .
زیارتگاه حضرت عکاشه:
در فاصله ۴۵ کیلومتری شمال غرب کامیاران و بر سر راه جادة آسفالته کامیاران به مریوان در ۵۰۰متری روستا ی کاشترقرار دارد این شخصیت والا که اولین کسی بود که مهر نبوت حضرت محمد (ص) را دید وبر اوبوسه زدهرروز تعداد کثیری از زایران را در خود جای میدهد وهمچنین به خاطر طبیعت زیبایش به یک مکان تفریحی زیارتی مبدل شده در این محل زیارتگاه یکی از اصحاب پیامبر به نام معینالدین روحانی معروف به حضرت عکاشه وجود دارد که بسیار مورد احترام مردم استان است مردم منطقه معتقدند که حضرت عکاشه از سوریه به این محل آمده است در گذشته افراد بسیاری حتی خارج از کشور به این محل میآمدند در کنار این زیارتگاه امکانات رفاهی مانند پارکینگ، سرویس بهداشتی، آب آشامیدنی و سکوهای سیمانی جهت استراحت زوار احداث شده است. فاصلة نزدیک این زیارتگاه با روستاهای دیدنی تنگیور و پالنگان بر اهمیت آن افزوده است…….. وبرای این مکان زیارتی تفریحی مسجدی را به اسم مسجد حضرت عکاشه داخل روستا ساختند که هر روزه نماز گزاران زیادی را در خود جای میدهد این مسجد سال ۱۳۸۵با حضور زنده یاد مهندس بهاالدین ادب افتتاح شد که عکسی هم از مسجد در پایین قرار دارد.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.