
توضیحات
استان گلستان از استانهای شمالی کشور است که قبلا بخشی از استان مازندران بوده است. آبوهوای معتدل، #طبیعت_زیبا و متنوع، وجود #جنگل و #صحرا در فاصله کم و همجواری با #دریای_کاسپین (#دریای_خزر) همه از دلایلی است که #استان_گلستان را به گزینهی خوبی برای گذراندن تعطیلات و گشتوگذار تبدیل میکند.
تاریخچه
استان گلستان از سال ۱۳۷۶ از استان مازندران جدا شد و هویت مستقل خود را پیدا کرد. پیشینهی تاریخی این استان به دوران پارینه سنگی باز میگردد. استان گلستان که در ابتدا با نامهای دیگری مانند ورگانه (در کتیبه داریوش در بیستون)، گورکان (در نوشتههای پهلوی) و استرآباد (در زمان خشایارشا) خوانده میشد، از سال ۱۳۱۶ گرگان نامیده شد. اکنون شهر گرگان، مرکز استان گلستان است.
غیر از شهرهایی مثل گرگان و گنبد کاووس که از شهرهای مهم و قدیمی استان گلستان به حساب میآیند، سایر شهرهای این استان در واقع روستاهای متمرکز و به هم پیوستهای بودهاند که در طول زمان گسترش یافته و به شهر تبدیل شدهاند.
جغرافیا
استان گلستان در بین استانهای سمنان، مازندران و خراسان شمالی واقع شده است و هممرز با کشور ترکمنستان است. گلستان، استانی سرسبز با آب و هوایی معتدل است. بخشهایی از رشتهکوه البرزِ شرقی از سمت غرب به شرق استان کشیده است و هر چه به سمت شرق میرویم از ارتفاع کوهها کاسته میشود.
آب و هوا
استان گلستان آبوهوایی معتدل و نیمهمرطوب دارد اما هر چه به قسمتهای شمالی و مرز این استان با ترکمنستان نزدیک میشویم، آبوهوای آن گرم و خشک میشود. بهارهایی خنک و معتدل، تابستانهایی گرم و زمستانهایی سرد همراه با بارش برف و باران را در این استان تجربه خواهید کرد.
در حالیکه به دلیل نوع طبیعت و آبوهوای استان گلستان در هر فصلی از سال میتوان به آن سفر کرد، بهترین زمان سفر به این خطه، پاییز و بهار است.
استان گلستان از ۱۴ شهرستان به نامهای #آزادشهر، #آق_قلا، #گرگان، #گنبد_کاووس، #بندر_ترکمن، #گمیش_تپه، #رامیان، #کردکوی، #بندرگز، #علیآباد #کتول، #گالیکش، #کلاله، #مراوه_تپه و #مینودشت تشکیل شده است.
غذاهای محلی
#هلیآش از غذاهای سنتی استان گلستان است که بعضی به آن آشآلو هم میگویند. از نخود، لوبیا، برنج، سبزی و گوجهسبز برای طبخ این آش استفاده میشود. ماش پلو، گوجه آش و بولامه از دیگر غذاهای سنتی استان گلستان هستند. بولامه غذایی شبیه به حلیم است که معمولا در هفتمین روز تولد نوزاد و برای پذیرایی از میهمانها در جشنی زنانه طبخ میشود.
#چِکدِرمه از غذاهای محلی بندرترکمن و تا حد زیادی شبیه به استامبولی پلو است و با دوغ و سبزی سرو میشود.
سوغات
#حلوای_اُماج نوعی حلوای محلی است که معمولا برای ایام نوروز تهیه میشود. این حلوا را که معمولا به شکل لوزی برش میزنند میتوان از شیرینیفروشیها تهیه کرد. سرغربیلی از دیگر شیرینیهای محلی گلستان است که در تهیه خمیر آن از شیر یا ماست استفاده میشود.
از معروفترین شیرینیهای این استان که ثبت ملی شده، #نان_پادِرازی است که در دو نوع خشک و روغنی تهیه میشود.
صنایع دستی
ابریشم بافی، جاجیمبافی و گلیم بافی از صنایع دستی استان گلستان به حساب میآیند. پلاسبافی نیز از دیگر هنرهای دستی این استان است که نوعی قالی بدون پرز و از فرشهای گرهدار است که در شهرهای مختلفی از این استان به ویژه مینودشت، رامیان، کلاله و در شهرها و روستاهای ترکمننشین بافته میشود.
نمدمالی، سوزندوزی و پوستیندوزی نیز از دیگر صنایع دستی این استان است.
آداب و رسوم
یکی از رسوم جالبی که در استان گلستان و در میان مردم ترکمن معروف است، جشن آقآش است. هر یک از مردان ترکمن که به ۶۳ سالگی میرسند به دلیل همسن شدن با طول عمر حضرت محمد (ص) با دعوت از نزدیکان و آشنایان خود و طبخ غذای چکدرمه، جشنی را تحت عنوان آقآش برگزار میکنند. این جشن در فهرست آثار ملی و معنوی کشور ثبت شده است و دارای برنامههای متنوعی چون مولودیخوانی، شعرخوانی و اجرای موسیقی سنتی است.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.