
توضیحات
روستای هلول در استان کرمانشاه/شهرستان ثلاث باباجانی/بخش مرکزی/دهستان زمکان قرار داردطبق آخرین سرشماری سال ۱۳۸۵دارای ۱۰۵ خانوار می باشد. جمعیت آن هم ۴۹۸ نفر است. طبق گزارش فائو ۲۰۰۹و سازمان جنگل ها و مراتع کشورو خاک منطقه تیپ لومی می باشد. با توجه به برآورد اقلیمی نگارنده بارش این روستا در حدود ۶۰۰تا ۷۰۰ میلیمتر در سال است. این روستا در قسمت جنو.بی کوه بندی گز و در قسمت جنوب غربی کوه ژاله استقرار یافته است. بیشتر زمین های کشاورزی روستا به غیر از زمین های نزدیک به چشمه سراب هلول (هفت کانی)از تیپ دیم هستند.
طبق تعریف فائو این روستا به لحاظ موقعیت کلی جزو دشت پاوه و حوضه آبخیز سیروان زمکان قرار دارد
**************شهرستان ثلاث باباجاني با طبيعتي بكر و پوشيده از درختان جنگلي، در غرب و شمال غرب استان كرمانشاه منطقهاي جذاب و ديدني است كه همواره پذيراي گردشگران بيشماري ، بويژه در تعطيلات نوروز است.
اين شهرستان مشتمل بر دو بخش مركزي شامل دهستانهاي زمكان ، دشت حر و خانه شور و بخش ازگله شامل دهستانهاي ازگله ، سرقلعه و جيگران با ?۲۵۲? روستا داراي سكنه و ۵۶ روستاي خالي از سكنه است.
ثلاث باباجاني در منطقه قشلاقي استان كرمانشاه واقع شده و داراي زمستاني ملايم و تابستاني گرم و خشك است.
اين شهرستان در ناهمواريهاي زاگرس واقع شده، به همين دليل بسياري از ويژگيهاي طبيعي اين محدوده از ويژگيهاي سلسله جبال زاگرس تبعيت ميكند.
ساخت توپوگرافي اين شهرستان مبتني بر ارتفاعات شاهو – دالاهو است. بخش وسيعي از اراضي شهرستان ثلاث باباجاني منطبق بر كوهها و تپه ماهورها است كه از مهمترين كوههاي آن «بمو» را ميتوان نام برد كه به عنوان مرز محسوب ميشود.
اين شهرستان داراي رودخانههاي فصلي و دايمي زيادي است كه مهمترين آنها ليله ، آب سفيد ، برگ ، آب هواسان ، آب زرشك ، آب كوته ، رود دشت حر و رود زمكان است.
شهرستان ثلاث باباجاني به دليل برخورداري از توپوگرافي متنوع شاهد انواع رويشگاههاي جنگلي مرتعي است.
اين جنگلها عموما از بلوط ايراني تشكيل شده كه شامل گونههاي مختلف پسته وحشي (بنه)، بادام كوهي (ارژن) ، آلبالوي وحشي، گلابي وحشي، بلوط ، مازو ، زالزالك ، ارغوان ، انار و گردو است.
در كنار مسير رودخانههاي اين شهرستان انواع درخت بيد ، صنوبر ، چنار، توت ، گردو و درختان ميوه ديده ميشود.
سقز چيني از درختان جنگلي ون (پسته وحشي) كه مصرف دارويي و صنعتي دارد، در نواحي غربي اين شهرستان صورت ميگيرد.
اين شهرستان با برخورداري از منابع غنيآب، پوشش گياهي متنوع، چمنزارها- ي سرسبز داراي سرابهاي زيبا و ديدني است كه توجه هر گردشگري را به خود جلب ميكند.
از جمله مهمترين اين سرابها ميتوان به سراب ماميشان اشاره كرد كه در دهستان مرزي سه قلعه و در فاصله سه كيلومتري مرز واقع شده و در جوار آن قبرستاني قديمي وجود دارد.
سراب كاني سفر نيز در دامنه ارتفاعات سرسبز دالاهو و داراي آب و هواي سرد و گوارايي است.
سراب هوله خانه شور از ديگر سرابهاي اين شهرستان است كه مناظر زيباي طبيعي، آب و هواي دلپذير خصوصا در موسم بهار فضاي اين سراب را دلنشين كرده است.
يكي ديگر از جاذبههاي ديدني ثلاث باباجاني بخصوص براي گردشگران آب شفا بخش ريزه است، چشمه شفابخشي كه در درمان بيماريهاي كليوي بسيار مفيد است و روزانه بويژه در ايام نوروز پذيراي گردشگران زيادي از نقاط مختلف است.
سراب هلول در نزديكي روستاي هلول هم از ديگر جاذبهها است.
آبشار زيباي شيخ صله در كنار رودخانه قاليچه و باغ ديدني سيدخان در منطقه ازگله شهرستان ثلاث را در زمره نقاط ديدني استان كرمانشاه قرار داده است.
جاذبههاي فرهنگي شهرستان ثلاث هم براي گردشگران ديدني و جذاب است.
مردم اين شهرستان بيشتر كرد هستند كه به زبان كردي و گويش جافي سخن مي- گويند.
از انواع غذاهاي اين منطقه ميتوان خورش قسوان (پسته كوهي)، پلاو قسوان، پلاو كشمش ، پلاو شويد ، بوراني كنگر، بوراني گل گاو زبان و خورش هه لو را نام برد.
پوشاك سنتي مردان اين شهرستان كراس، شوال، كلاو دسمال است و زنان كراس، ژير كراس، سخمه ، پاپوش ، كلاو فس ميپوشند و لچك روي دوش مياندازند.
اين شهرستان داراي جاذبههاي زيارتي هم هست كه مهمترين آنها زيارتگاه شيخ رسول در منطقه خانه شور است كه همواره زائران بسياري از داخل استان و استانهاي همجوار را پذيرا ميباشد.
شهرستان ثلاث باباجاني مملو از مناطقي با چشماندازهاي زيباي روستايي است كه طبيعت بكر آن چشم هر بيننده را خيره ميكند.
از جمله منطقه دولي دره كه در عمق دره زيبايي با ۲۸ روستا واقع شده است اين روستاها در عمق دره و مابين ارتفاعات قرار گرفتهاند و داراي مناظر زيباي طبيعياند.
اكثر اين روستاها در جوار رودخانه زمكان استقرار يافتهاند و داراي پوشش جنگلي مناسب از نوع درختان ون و بلوط ميباشد.
از جمله جاذبههاي تاريخي اين شهرستان هم ميتوان به شهر تاريخي درنه كه بقاياي شهر تاريخي است كه به زمان پيش از اسلام بر ميگردد و قلعه تاريخي ميرآباد در روستاي ميرآباد كه اكنون به صورت تپهاي بزرگ در آمده است اشاره كرد.
شهرستان ثلاث باباجاني علاوه بر چشماندازهاي بكر طبيعي و آثار تاريخي ، از نظر صنايع دستي و هنرهاي بومي هم از تنوع زيادي برخوردار است و هنرمندان چيرهدستي در اين خطه پرورش يافتهاند و اغلب روستاييان در خلق آنها سهيماند.
صنايع دستي آنها شامل قالي، گليم ، گيوه، موج (چادر شب) ، سياه چادر ، نمد ، دستكش ، جانماز و جوراب است كه نزد مسافران و گردشگران زبانزد است.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.