
توضیحات
این اثر در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۲۸۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اين پل ۱۸۶متر طول و ۹ متر عرض دارد. پايههاي اين پل به صورت شش ضلعي است که قسمت داخلي آنها با لاشه سنگ و ملاط گچ ساخته شده ولي روکار آنها بلوکهاي سنگي مکعب مستطيل است. در جلو پايهها در جهت مخالف جريان آب، آبشکنهاي مثلث شکلي با سنگهاي تراشيده و در کنارههاي پل، سيل برگردانهايي با سنگهاي تراشيده ساخته شدهاند.
پل کهنه داراي شش دهانه است. اين دهانهها طاقهاي جناغي دارند که با آجر ساخته شدهاند. ارتفاع متوسط طاقها از کف رودخانه تا تيزه تاق حدود ۴/۴ متر است.
در نماي شمالي و جنوبي پل بر روي هر يک از آبشکنها، پشتبندهاي آجري وجود دارد که تا سطح پل بالا آمدهاند و بر روي پايه هاي سنگي، دهليزهايي ايجاد شده است که داراي طاق جناغي است. حضور اين دهليزها و پشتبندهاي مدور دو طرف ورودي آنها، پل کهنه قرهسو را به صورت يکي از زيباترين پلهاي دوره صفوي درآورده است.
پايههاي سنگي اين پل احتمالاً متعلق به دوره ساساني است و با توجه به آجرهايي که در اطراف پل پراکنده است اين پل در دوره سلجوقي تعمير شده و در دوره صفوي به شکل کنوني بازسازي شده است.
اين پل که هم اکنون راه ارتباطي بسياري از روستاهاي درودفرامان در ورود به شهر کرمانشاه است علاوه بر اينکه محل تردد تعداد بسيار زيادي از خودروها براي ورود و خروج به مدخل شهر است متاسفانه با توجه به وجود کورههاي آجرپزي در ضلع شرقي آن، روزانه کاميونهاي عظيمي که وزن آنها خود بدون بار به ۱۰ تن نيز ميرسد از روي آن تردد کرده و در بسياري از مواقع ماشينهاي بسيار سنگين تر به مانند جرثقيل و حتي جرثقيلهايي که بر رور آنها بولدوزورهاي غول پيکري سوار است رفت و آمد ميکنند. پايههاي سنگي اين پل احتمالاً متعلق به دوره ساساني است و با توجه به آجرهايي كه در اطراف پل پراكنده است اين پل در دوره سلجوقي تعمير شده و در دوره صفوي به شكل كنوني بازسازي شده است.
این پل در حاشيه شرقي شهر كرمانشاه، نزديك روستاي مرادآباد، بر روي رودخانه قرهسو است. از اين پل در گذشته عابران مستقيماً به دروازه شهر وارد ميشدند.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.