
توضیحات
این روستا در دهستان ماهان قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۲٬۳۱۲نفر (۵۷۵خانوار) بودهاست.روستاي لنگر كه در فاصلهاي بسيار كم از كرمان قرار گرفتهاند و هنوز جذابيتهاي طبيعي خود را حفظ كردهاند، ميتواند با جاذبههاي چشمنواز خود دستكم يك روز گردشگران را به خود اختصاص دهد.
يكي از آثار ارزشمند اين منطقه را ميتوان آرامگاه شيخ قطبالدين عبدالسلام ماهاني دانست. اين عارف بزرگوار، سلف شاه نعمتالله ولي محسوب ميشود و به همين دليل شاه نعمتالله همواره از وي با نيكي و احترام ياد ميكند.
امروزه آرامگاه شيخ عبدالسلام در روستاي لنگر از توابع ماهان در ۲۵ كيلومتري جنوب شرقي كرمان قرار گرفته است. بناي آرامگاه داخل حياطي مستطيل شكل كه از داخل در هر ضلع داراي ۶ سكو كه هر كدام از آنها داراي طاقي قوسدار (هلالي) است، قرار دارد. ارتفاع ديوار نزديك به ۵/۳ متر و ورودي اصلي بنا از سمت غرب است. اگر كمي كنجكاوي به خرج داده و در محوطه اطراف بنا گردشي داشته باشيد در ۵۰۰ متري آرامگاه از سمت شرق، بقاياي قلعهاي خشتي و در قسمت شمالي آن آثار و بقاياي معماري تخريب شده، ميبينيد.
مقبره شيخ عبدالسلام بنا به استناد نوشته روي قبر متعلق به قرن هشتم ه.ق است و قبر آن به طور كل از گچ ساخته شده و روي آن آيات قرآن و نقاشي ديده ميشود كه به صورت برجسته كار شده است.
ديگر اثر ديدني روستاي لنگر، يخچال قديمي آن است كه با توجه به هواي گرم منطقه در نوع خود جالب توجه است. يخچال لنگر در شرق روستا قرار گرفته و تاريخ ساخت آن به حدود ۲۵۰ سال پيش ميرسد. در گذشته و در زماني كه هنوز تكنولوژيهاي بشري وسايلي مانند يخچال را نساخته بود، مردم مناطق گرمسير ايران با استفاده از هوش خود و بهكارگيري طبيعت براي روزهاي گرم سال يخ ذخيره ميكردند.
روش كار بيشتر يخچالها به اين صورت بود كه پس از ساختن آن با ديوارهاي قطور كه اجازه كمترين انتقال انرژي را ميداد، در شبهاي سرد زمستان مقداري آب تميز به آن هدايت ميكردند تا يخ بزند و شب بعد روي اين لايه يخزده يك لايه ديگر اضافه ميشد و سرانجام در پايان زمستان حجم بزرگي از يخ در يخچال آماده استفاده بود.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.