
توضیحات
روستای اونار در ۲۰ کیلومتری شرق مشکین شهر می باشد در این روستا از اوایل اسلام تا دوران معاصر آثار فرهنگی بی شماری به چشم می خورد از آن جمله قلعه بربر، قبرستان اسلامی (با سنگ افراشته و سنگ قبرهایی در اشکال و خطوط مختلف به نام پیر)، درخت کهن سال چنار به نام (بابا چنار) با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت در مرکز روستا و تپه های باستانی متعدد. در صورت ساماندهی قبرستان تاریخی اونار و جمع آوری سنگ قبرها و کتیبه های پراکنده درآن محوطه و تبدیل به موزه روباز و همچنین احیاء دیگر آثار موجود در آن منطقه از قبیل قلعه بربر و امامزاده سیدجعفر واقع در مدخل روستا و نیز اهتمام به جنگل دره اونار در جهت توسعه و تبدیل آن به پارک جنگلی می توان این منطقه را به عنوان یک مکان توریستی و گردشگری مهم به حساب آورد.آثار باستانی وتاریخی دهکده اونار۱-مقبره سید جعفر۲ـ سنگ افراشته۳ـقبرستان تاریخی۴ـ چنار کهنسال۵- قلعه بربر۶ـ مسجدجامع۷ـ مسجدحضرت علی۸ـمسجدابراهیم آباد
امام زاده سيد جعفربن موسي كاظم اونار
آرامگاه مطهر سيد جعفربن موسي كاظم (ع) در شمال خاوري روستاي اونار از توابع بخش مشگين خاوري واقع شده است. در سال هاي پيش از ۱۳۰۰ هجري شمسي اين مكان مقدس عبارت بود از يک قبر مطهر كه بر روي آن اتاقكي گلي بنا كرده بودند تا اين كه يكي از ريش سفيدان متنفذ روستاي اونار به نام حاج كامران باغ هاي هم جوار اين بنا را كه متعلق به خودش بوده، بر آن افزوده و اين اتاقک كوچک گلي را به بنايي زيبا كه بر روي آن گنبدي زيبا است، تبديل نمود و چندين سال بعد سقف آن را كه با چوب و تخته ساخته شده بود، بازسازي نموده و بناي كنوني را ايجاد كرد. در بالاي محراب امام زاده تاسيس بناي فعلي را سال ۱۳۰۰ شمسي نوشته اند. در حال حاضر امام زاده سيد جعفر (ع) در وسط يک باغ سرسبز وسيع و زيبايي قرار گرفته است. اين امام زاده مسجدي بزرگ دارد که داراي سه درب است. قبر شريف امام زاده سيد جعفر (ع) در ضلع جنوب خاوري مسجد قرار گرفته كه در بالاي آن بر سقف مسجد گنبدي بزرگ بنا شده است. تا سال ۱۳۷۶ صندوقچه اي چوبي بر روي قبر قرار داشت اما از آن سال به بعد از بابت نذورات امام زاده، ضريح مشبک آلومينيومي تهيه شده و بر روي قبر سيد بزرگوار قرار داده اند و روي خود قبر نيز پارچه اي سبز رنگ پهن كرده اند. در مدخل صحن امام زاده زيارت نامه اي نصب شده است كه هر زيارت كننده طبق آداب زيارت ابتدا اين زيارت نامه را مي خواند آن گاه وارد حرم مي شود.
تپه قنبر (سلاخ تپه)
اين تپه در شمال قريه «اونار» مشگين شهر و در يك كيلومتري جاده مشگين شهر – اردبيل واقع شده است و به هزاره اول پيش از ميلاد مربوط ميشود. اين تپه به ثبت تاريخي رسيده و شماره ثبتي آن ۶۳۵ است.
محل:استان اردبيل- شهرستان مشكين شهر
نشانی فعلی:بخش مشكين شرقي – روستاي انار
دوران:اشكاني ( پارت)-ساساني-اسلامي
نوع:تپه – تپه
تاریخ ثبت ملی:۱۳۴۵/۱۲/۲۵
شماره ثبت ملی:۶۳۵
کد اثر:۶۸۱۶
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.