
توضیحات
موقعیت جغرافیایی
شهر دستگرد در فاصله ۱۵ کیلومتری شمال شهر تاریخی اصفهان واقع شده است.
طول شرقی آن ۵۱ درجه و ۴۴ دقیقه و عرض شمالی آن ۴۰ درجه و ۴۰ دقیقه می باشد
جمعیت و مساحت
جمعیت شهر در سال ۱۳۸۵ معادل ۱۵۵۲۴ نفر شامل ۷۹۶۰ نفر مرد و ۷۵۶۴ نفر زن در ۴۱۲۸ خانوار بوده است. عمده مهاجرت شهروندان دستگرد از نوع مهاجرت فصلی است که به منظور کسب درآمد در بخش کشاورزی در مناطق جنوب کشور انجام میگیرد.
آب و هوا و وضعیت اقلیمی
به طور متوشط گرمای هوای دستگرد تابشتان در گرمترین ماه ۲۹ درجه شانتیگراد و در سردترین ماه ۴۶/۲ درجه سانتیگراد ذکر شده است. پر باران ترین ماه های سال آذر ، دی ، فروردن وکم باران ترین ماه ها شهریور مرداد می باشد. خاک این شهر اکثرا از نوع خاکهای رسوبی و رسی است.
وجه تسمیه
این شهر مانند اغلب نقاط جمعیتی منطقه برخوار از مناطق قدیمی به شمار میآید. به طوری که قدمت آن به قبل از اسلام برمیگردد. این مرکز جمعیتی، در زمان ساسانیان «دستگردته» نامیده میشده است که به زبان پهلوی به مفهوم دهکده، شهر، یا زمین هموار است.
مذهب و زبان
ساکنین شهر دستگرد به زبان فارسی صحبت میکنند و دارای دین اسلام و مذهب شیعه اثنیعشری هستند و اعتقادات مذهبی آنان بالا است.
آثار تاریخی
دستگرد دارای اماکن تاریخی و باستانی متعددی است از جمله میتوان امامزاده ادهم(ع)، مسجد جامع، حمام قدیمی و ۸ خانه تاريخي را نام برد که همگی در فهرست آثار ملی ثبت گردیده است.
اشتغال
درآمد اکثر آنان از شغل کشاورزی است. مشاغل آزاد چون صنایع دستی، قالیبافی در این شهر فعال است. این شهر از پتانسیل اشتغالزایی – تولیدات لبنی و کشاورزی برخوردار است و برخی از احتیاجات استان را نیز تأمین مینماید. افزایش جمعیت – بالارفتن میزان سواد و رشد فرهنگی شهروندان، افزایش سطح درآمد و هزینه، شهر دستگرد را نسبت به گذشته خود، متفاوت کرده است.
خدمات
شهر دستگرد دارای یک مرکز آموزشی فنی و حرفه ایی می باشد که دارای ۲۵۰۰ نفر کار آموز است از شهر ها و روستاهای اصفهان ، شاهین شهر ، گز ، خورزوق ،دولت آباد،سین ، حبیب آبادبه این مرکز مراجعه می نمایند.
شهروندان آن متدین و انقلابی و پایبند به ارزشهای دینی و ولایتمدار هستند به طوری که برگزاری مراسم و مناسبتها، راهپیماییها و انتخابات و کلیه صحنههای اجتماعی در این شهر، شور و حال وصفناپذیری دارد.
شهر دستگرد یکی از شهرهای فوقالعاده جوان میباشد به طوری که حدود ۶۴درصد جمعیت کل شهر زیر ۲۵ سال میباشد.
توسعه و رشد فیزیکی شهر دستگرد با توجه به هسته اولیه شهر تا سال ۱۳۴۱ معادل ۵/۴۵ هکتار و از سال ۱۳۴۱ جهت توسعه فیزیکی شهر، به سوی جاده اصلی ارتباطی منطقه برخوار با شهر اصفهان است.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.