بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
شهرها
  • بازدید - 317
شهر طرقرود

توضیحات

شهر طرقرود، تقريبا در مركز ايران، در ۳۳۵ كيلومتری تهران، ۳۵ كيلومتری نطنز و ۹۰ كيلومتری شمال اصفهان و نزديكی قلّه كركس قرار دارد. اين شهر كوهپايه ای، دارای آثار باستانی و تاريخی و ديدنی فراوانی است كه برای نمونه مي توان از قلعه خشتی دوره اشكانی با بيش از ۲۲۰۰ سال قدمت، قلعه سنگی دوره ساسانيان، درخت چنار و سرو ۱۴۰۰ ساله، مسجدجامع دوره ايلخانی، امام زادگان چهاربزرگوار(ع)، درياچه های طرق و چهار سامون(صابون)، عمارت افسانه ای ۴۰ دختران، گورستان قديمی و حمام هانی كه از جاذبه های گردشگری طرق نيز به شمار مي روند، نام برد.
طرق يا طرقرود دارای روستاهای زيادی است كه نيه، مزده، طار، كشه، آبكشه، ورگوران، يحيي آباد، باغستان پايين و باغستان بالا، از مهم ترين آنها محسوب مي شوند.
علامه ذكريای قزوينی دركتاب”آثارالبلاد واخبار العباد” درمورد طرق می نويسد: (درقرن هفتم هجری قمری)، طرق شهری نزديك اصفهان است و اهالی آن دستی فراخ در ساخت ظروفی از عاج و آبنوس دارندكه مردم شهرهای ديگر، توانايی ساخت آنها را ندارند.
در داخل و اطراف اين شهر، معادن متعدد سنگ تراورتن قرار دارد و گويش مردم اين ديار”طرقی” است كه از زمان باستانی باقی مانده و شاخه ای از زبان راجی تلقی مي شود.
از بزرگان طرق يا طرقرود مي توان از احمدبن ثابت بن محمد طرقی(فقيه، اصولي، حافظ، نويسنده و خطاط ) نام برد كه متوفی به سال ۵۲۰ هجری قمری است، شيخ تاج الدين طرقی(عالم، اديب، شاعر ظريف گوی قرن ششم) و سلطان بابا احمد طرقي(عارف) هم از اهالی طرق بوده اند.
طرق يا طرق رود داراي آب لوله كشی، تلفن، برق، گاز، مركز بهداشت و ساير امكانات بوده و از جمله محصولات آن زعفران و انگور است.
طرق در لغتنامه دهخدا
قصبه مرکز شهرستان طرقرود بخش نطنز، شهرستان کاشان در ۳۳هزارگزی جنوب باختری نطنز و يک هزار گزی شمال شوسه نطنز به مورچه خورتکوهستانی و سردسير با ۴۴۳۰ تن سکنهآب آن از ۱۷ رشته قناتمحصول آنجا غلات و ميوه‌جات و حبوبات و انگورشغل مردان زراعت و گله‌داری است و عده ای برای تامين معاش به تهران رفته برمي‌گردندصنايع دستی آن گيوه چينی و تخت کشی استتلفن و دبستان و راه فرعی به شوسه داردقلعه‌ی خرابه و مسجد آن قديمی استمزارع يحيی آباد و باقر آباد و هنجوه و ايل آباد جزء اين قصبه است.(از فرهنگ جغرافيايي ايران ج ۳)طرق در جنوب نطنز و در کنار راه نطنز به مورچه خورت ميان ياهپود و گردنه طرق در ۳۳۳۰۰ گزی نطنز واقع شده است

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.