بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
کنگاور

توضیحات

كنگاور يكي از شهرهاي قديمي ايران است كه قدمت آن به دوره ساساني مي‌رسد. بعد از شكست ايران، عرب‌ها نام آن را قصرالصوص ناميدند. كنگاور به دليل همجواري با معبد باستاني آناهيتا، اهميت ويژه‌اي داشته است. اين شهر تا زمان ساسانيان آباد بود، ولي پس از غلبه عرب‌ها ويران شده است. در حال حاضر آثار قلعه خرابه سنگي معبد آناهيتا در محله گچ كن آن باقي مانده است.
در اين شهر، خسرو پرويز بر روي صفحه‌اي، بناي ستون داري از گچ و آجر ساخته بود. ياقوت حموي در قرن هفتم هجري قمري نوشته است كه ساختمان‌هاي ساسانيان بيست ذرع از سطح زمين بلند تر است. شهر كنگاور به دليل بقاياي كاخ يا معبد آناهيتا شهرت ملي و جهاني دارد.
مراكز ديدني و تاريخي
معبد آناهيتاپل آجري كوچهحمام حاج اصغر خانحمام حسن خانحمام بزرگقلعه ساري اصلانچشمه عبدلچشمه هندي آبادچشمه صيفورامامزاده سيد جمال‌الدينامامزاده باقرمسجد جامعمسجد امامزاده كنگاور
صنايع و معادن
صنايع كارخانه‌ای مانند توليد ادوات كشاورزی، سنگ‌بری، ‌نمك‌كوبی، بتن و تيرچه بلوك سازی و موزاييك سازی و غيره داير و فعال است. معادن سنگ ساختمانی واقع در باختر و خاور كنگاور مورد بهره برداری قرار دارد.
کشاورزی و دام داری
در شهرستان كنگاور به علت منابع آبی فراوان و خاك حاصل‌خيز كشت و زرع از رونق ويژه ای برخوردار بوده و كشاورزی به شيوه سنتی بازدهی خوبی دارد. منابع آب كشاورزی در سطح شهرستان بسيار متنوع بوده و علاوه بر رودخانه، ۱۹ رشته كاريز، ۳۸ دهنه چشمه و تعداد زيادی چاه ژرف و نيمه ژرف مورد استفاده قرار می گيرد. محصولات كشاورزی كنگاور عبارتند از گندم، جو، ذرت، چغندرقند، تره بار، بنشن، گياهان علوفه ای، انگور، سيب، گردو، زردآلو،‌ گلابی. دام داری در شهرستان كنگاور به دو شيوه صنعتی، شامل پرورش بيش از ۳۰۰ گاو و بيش از ۱۰۰۰ راس گوسفند و سنتی كه توسط روستاييان و عشاير انجام می شود رواج يافته و از بازده نسبتا خوبی برخوردارشده است. به گونه ای كه فرآورده های دامی و دام از جمله اقلام صادراتی كنگاور به شمار می رود. پرورش طيور نيز بسيار رايج است و علاوه بر آن‌چه در روستاها توليد می شود در حوالی شهر كنگاور هم تعداد زيادی واحد صنعتی فعال وجود دارد. زنبورداری شامل بالغ بر ۷۰۰۰ كندوی مدرن، و ۲۰۰ كندوی بومی است كه ميانگين توليد عسل ساليانه هر كندو به حدود ۱۰ كيلو می رسد.
مشخصات جغرافيايي
كنگاور مركز شهرستان كنگاور در ۸۷ كيلومتری شمال خاوری كرمانشاه و در مسير كرمانشاه – همدان واقع شده است. كنگاور در ۵۷ درجه و ۴۷ دقيقه درازای جغرافيايی و ۳۰ درجه و ۳۴ دقيقه پهنای جغرافيايی، در بلندی ۱۵۰۰ متری از سطح دريا قرار دارد. كنگاور اولين بخش خاوری استان كرمانشاه است و از شمال به شهرستان اسدآباد، از خاور به شهرستان تويسركان، از جنوب به شهرستان نهاوند و از باختر به شهرستان صحنه محدود است. خرم رود و رود سراب كنگاور از مهم ترين رودخانه های اين شهرستان بوده که رود سراب کنگاور با گذشتن از قسمت های باختری شهر، در كرمانشاه به رود گاماسياب می پيوندد. آب و هوایاين منطقه نسبتا سرد و نيمه خشك بوده و كوه های پر آفتاب (در ۵ كيلومتری شمال باختری)، سه سنگه (در حدود ۶ كيلومتری شمال باختری) و كوه سرتخت (در حدود ۲ كيلومتری شمال) اين شهر را در بر گرفته اند. مطابق سرشماری سال ۱۳۷۵ شهر كنگاور ۵۰۲۶۹ نفر جمعيت داشته است.

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.