بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
روستای سنج ساوجبلاغ

توضیحات

روستای سنج ساوجبلاغ که در ارتفاع دو هزار۸۰۰ متری از سطح دريا در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته است، جزو توابع شهرستان ساوجبلاغ است. روستای سنج دارای مناظر طبيعی و جاذبه های گردشگری مختلفی است که از جمله آن می توان به آبشار زيبا و دائمی آن اشاره داشت روستای سنج دارای باغات میوه شامل گردو ، گیلاس ، آلبالو ، گوجه سبز یا همان ( گوجه برغانی) می‌باشد ، همچنین دارای بافتی زیبا و نیمه جنگلی در حد فاصل حریم رودخانه میباشد . ضمناً منطقه ای زیبا و بکر بنام توکوه در حدود ۱۵ کیلومتر بالاتر از روستای سنج وجود دارد که مسیر آن از انتهای روستا و در حاشیه رودخانه به سمت شمال می‌باشد و محلی کاملاً ییلاقی می‌باشد و بخصوص در فصل بهار زیبایی‌های منحصر به فردی دارد.روستای سنج از توابع بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ، با مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۵۸ دقیقه طول شرقی ۳۶ درجه و ۲ دقیقه عرض شمالی، در ۲۵ کیلومتری شمال کرج قرار دارد. روستای سنج از سطح دریا۲۲۵۰ متر ارتفاع دارد و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و در زمستان سرد است. رودخانه پرآب سرهه كه از كوه‌های شمالی سرچشمه می‌گیرد، در کنار این روستا جریان دارد.
آثار به جا مانده از گذشتگان به ویژه خانه‌های قدیمی روستای سنج و بافت سنتی موجود آن و مصالح به كار رفته در ساخت آن‌ها، نشانگر تاریخ طولانی روستاست، تاریخ احداث برخی از خانه‌ها به دوره صفویه و قاجاریه می‌رسد. ظاهراً این روستا در گذشته محل ییلاق حكام صفوی بوده است. مردم روستای سنج به زبان گیلکی سخن می‌گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.براساس نتایج سرشماری سال ۱۳۷۵، روستای سنج ۱۸۶ نفر جمعیت داشته که در سال ۱۳۸۵ به ۶۵۰ نفر افزایش یافته است. روستای ییلاقی سنج، جمعیت متغیری دارد، به طوری كه جمعیت آن در تابستان‌ها افزایش و در زمستان‌ها كاهش می‌یابد.مشاغل عمده مردم روستای سنج زراعت و دامداری است. گروهی از مردم نیز در امور خدمات، حمل و نقل و کارگری اشتغال دارند. گندم، جو، علوفه، سبزیجات و انواع میوه از قبیل آلبالو، گردو، گیلاس و زردآلو از مهم‌ترین محصولات زراعی و باغی و گوشت و فرآورده‌های لبنی از محصولات دامی روستای سنج است.
يكي از جاذبه های اين روستا غير از طبيعت بسيار زيبا بافت قديمی روستا و خانه های كاه‌گلی و سنگيه كه امروزه كمتر ممكنه در اطراف شهرهای بزرگ مثل تهران و كرج و… ديده شود. وجود چشمه های مختلف، چنار قدیمی چند صد ساله، رود خانه پر آب و خانه های قدیمی در این منطقه بر جذابیت گردشگری روستای سنج افزوده است.
از دیگر جاذبه‌های طبیعی روستا می‌توان به آبشار آب باز، ولرده، سرچشمه رودخانه سرهه، دره گل چال و جنگل هزاربند اشاره کرد که به ویژه در بهار و تابستان کوهنوردان و دوستداران طبیعت را به سوی خود جلب می‌کنند.روستای سنج در یک ناحیه كوهستانی استقرار یافته و بافت مسکونی متمركزی دارد. خانه‌های روستاییان غالباً در یك طبقه با سقف‌های مسطح در شیب دامنه کوه ساخته شده‌اند و فاقد حصار یا حیاط می‌باشند. این خانه‌ها به دلیل شیب تند از طریق پله‌های سنگی با یکدیگر مرتبط می‌شوند. عمده مصالح به کار رفته در خانه‌های قدیمی شامل لاشه سنگ، گل و چوب است. ارسی‌های مشبك چوبی با شیشه‌های رنگی زیبا هنوز هم در بسیاری از خانه‌ها باقی مانده است‌. در ساخت خانه‌‌های جدید كه تعداد آن‌ها بسیار اندك می‌باشد، از مصالح آجر، سیمان، آهن و در و پنجره‌های فلزی استفاده شده است.
روستای سنج ساوجبلاغ به دلیل استقرار در منطقه‌ای کوهستانی و مجاورت با رودخانه دائمی و پر آب سرهه که از کوه‌های شمال روستا سرچشمه می‌گیرد، مناظر طبیعی و چشم‌اندازهای زیبایی دارد. باغات و درختان قدیمی و مناظر کوه‌های اطراف و پوشش گیاهی سرسبز آن، از جاذبه‌های ارزشمند طبیعی روستای سنج است.مصالح به كار رفته در خانه‌های سنتی غالباً چوب است و سقف‌های چوبی قدیمی، ارسی‌های مشبك چوبی با شیشه‌های رنگی هنوز در بسیاری از واحد‌های مسكونی باقی مانده است. به طوری كه برروی بسیاری از سازه‌های منبت كاری شده و مشبك، تاریخ ساخت و نیز نام سازنده آن حكاكی شده است. ساختار سنتی روستا و خانه‌های قدیمی و نوع مصالح آن‌ها بسیار جالب توجه است.صنایع دستی و سوغات روستای سنج شامل انواع جوراب، كلاه، دستكش و شال گردن پشمی و میوه‌جات تر و خشک است.سنج، به رغم فاصله اندکی (۶۰ کیلومتر) که با تهران دارد، از معدود روستاهایی است که بافت سنتی و خانه‌های قدیمی آن با هویت بومی ـ تاریخی محفوظ مانده است.
منابع:بزنیم بیرونویکیپدیا

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

روستا شناسی
روستا شناسی 2461 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها

جاذبه های مشابه :