
توضیحات
موقعيت جغرافیایی و تاريخچه آن :
روستاي اسطلخ جان از توابع بخش رحمت آباد شهرستان رودبار زیتون، با مختصات جغرافيايي ۴۹ درجه و ۳۶ دقيقه طول شرقي و ۳۷ درجه و ۱ دقيقه عرض شمالي، در ۱۰کيلومتري شمال شرقی شهر رستم آباد و ۲۲ کيلومتري شهرستان رودبار قرار دارد. ( آدرس : اتوبان تهران –رشت – قبل از تونل دوقلو / پایگاه حلال احمر –بعد از روستای شهران – روستای اسطلخ جان)
اين روستا، از شمال به روستاي شهران و اتوبان قزوین رشت، از غرب به کوههای درفک و ارتفاعات جنگلي از جنوب به روستای لیسن،فتحکوه،دیورش و شیرکوه و شرق به روستای خرشک و شهر توتکابن منتهی می شود
روستای اسطلخ جان از دو بخش : جلگهاي و کوهپايهاي تشکيل شده است. نواحي کوهپايهاي آن، مساحت بيشتري دارد و ارتفاع آن از سطح دريا در حدود ۳۲۰ متر است. ميزان بارندگي ساليانه آن ۱۳۰۰ ميليمتر گزارش شده است. آب و هواي آن در قسمت دامنهاي معتدل و مرطوب و در قسمت جلگهاي گرم و مرطوب است. اين روستا قدمتي چند صد ساله دارد و نام قديم آن « سلچان» بوده است که بعد به مرور زمان و با توجه به فراوانی استخر به با گویش محلی به اسطلخ جان تعغیر نام یافت . براساس سنگ قبور های موجودوکتیبه هایش ازمردم. ، به زبان وگالشی سخن ميگويند، دين اسلام دارند و پيرو مذهب شيعه جعفري هستند. که یکی از جاذبه های توریستی این منطقه امامزاده محتشم آن می باشد که در قلب جنگل انبوه قرار دارد و هر ساله توریست های زیادی برای زیارت و سیاحت به آن مراجعه می کنند
الگوي معيشت و سکونت:
براساس نتايج سرشماري سال ۱۳۸۷، روستاي ۱۱۱۵نفر جمعيت داشته است که در اثر مهاجرت اکنون جمعیت روستا رشدی چندان نداشته استاقتصاد روستايي اسطلخ جان ، بر پايه فعاليتهاي زراعي، دامداري و خدمات استوار است. گذر رودخانه پر آب سفيد رود از جنوب روستا باعث رونق شاليکاريشده و برنج مهمترين محصول زراعي آن است. پرورش گاو، گوساله و گوسفند به طور سنتي در روستا متداول است و گوشت، ماست، شير و پنير از فرآوردههاي مهم آن است. پرورش طيور خانگي مرغ و اردک و بافت انواع جوراب و شال توسط زنان روستايي از ديگر فعاليتهاي مردم روستاي می باشد اين روستاي کوهپايهاي- جلگهاي، بافت پراکنده خطي دارد و به موازات، رودخانه سفيدرود و جاده گسترش يافته است.
معماري خانههاي روستاي اسطلخ جان داراي دو شکل قديمي و جديد است. مصالح به کار رفته در خانههاي قديمي شامل چوب، گل، سنگ و پوشال است، اما در ساخت خانههاي جديد از آجر، سيمان، تيرآهن و ورق گالوانيزه استفاده ميشود. اکثر خانهها با سقفهاي شيرواني از اتاقهاي تو در تو تشکيل يافته که از طريق ايوان به يکديگر مرتبط هستند و حياطهاي بزرگي دارند. اين خانهها با ايجاد پرچين يا ديوارهاي بلوکي، از يکديگرجدا شده اند.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.