بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو

تنگه رازیانه

جاذبه های طبیعی
  • بازدید - 865
تنگه رازیانه

توضیحات

تنگه ها و شیارهای فرسایشی از منابع عمده و ژئوتوریسمی در استان #ایلام محسوب می شوند. این #تنگه ها بیشتر در سازند آسماری دوره الیگو میوسن تشکیل شده اند. علت اصلی پیدایش آنها فعالیتهای تکتونیکی، فرسایش و عمل انحلال است. از جمله این تنگه ها #تنگه_رازیانه در ۵۷ کیلومتری جنوب ایلام در حاشیه جاده ارتباطی ایلام به #بدره و بعد از روستای #چنارباشی است. جنس سنگهای مسیر تنگه از آهک با ترکیبات کربنات کلسیم است. این سنگ ها به سازند آهکی آسماری تعلق دارند. منشا اولیه این اثر طبیعی ایجاد درز و شکاف بر اثر فعالیتهای تکتونیکی منطقه روی لایه های منطقه روی لایه های ضخیم آهک است. عملکرد پدیده فرسایش به ویژه انحلال، وضعیت توپوگرافی خاص، اختلاف ارتفاع و شیب تند بخش های بالا و پایین دست در کنار سایر عوامل طبیعی از جمله بارش و پوشش گیاهی متنوع دست به دست هم داده اند تا این اثر طبیعی شکل گیرد. فعالیتهای هیدرولوژی و ژئوهیدرولوژی و عملکرد آبهای سطحی و زیرزمینی در قالب انحلال این درز و شکاف را عمق بخشیده اند و طی سالیان طولانی آنرا به شکل یک اثر کم نظیر طبیعی درآورده اند. با توجه به وجود لایه های یکسان و هم جنس و عدم مشاهده هرگونه جابجایی این لایه ها در طول آنها، بر خلاف نظرات غیر کارشناسی و غیر تخصصی، هیچ گونه عملکرد ناشی از فعالیتهای گسیختگی و گسل برای ایجاد آنها قابل تصور نیست. 
اين تنگه پديده بسيار جالبي براي مطالعه پژوهشگران علوم زمين شناسي و آب شناسي و زمين شناسي آبهاي زيرزميني (هيدروژئولوژي) مي باشد و به لحاظ داشتن شرايط اقليمي و ميكروكليماي خاص و موقعيت طبيعي منحصر بفرد خود مي تواند زيستگاه خوبي براي پرندگان مهاجر و بومي و خزندگان آن منطقه باشد. در صورت حفظ و حراست اين اثر بسيار جالب و طبيعي مي توان علاوه بر معرفي جاذبه هاي طبيعي و ارزشهاي علمي آن، زيستگاه و پناهگاه مهمي را نيز براي حيات وحش فراهم نمود. 
راه باستانی بدره «آبهر» به پشته ارشت و بردبال چنارباشی، از کوهپایه‌ها عبور کرده و در ادامه پس از عبور از کلم و #تنگ_رازیانه به روستای گنجه و سپس به روستای پاکل گراب و منطقه چنارباشی متصل است. آثار متعددی از دوران مختلف در این ناحیه مشاهده می‌شود.

#سفرکجابریم
#سفر #مسافر #مسافرت
#گردش #گردشگر #گردشگری
#توریسم #توریست #توریستی
#ایران #ایران_گردی #جهان_گردی
#طبیعت #طبیعتگردی #طبیعت_گردی
#بوم_گردی #همسفر #عکاسی

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

سفرکجابریم
سفرکجابریم 80 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها

جاذبه های مشابه :