بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
روستای طبقده ساری

توضیحات

روستای زیبای طبقده در۳۵ کیلومتری مرکز استان در ۱۸ کیلومتری فرودگاه بین المللی دشت ناز و هشت کیلومتری دریای خزر قرار دارد. روستای طبقده از شمال به روستای ولوجا و برگه ،از جنوب به روستاهای دلمرز و چماز تپه،از شرق به نکارود و از غرب به رودخانه زردی و روستای سوته متصل است. پیشینه تاریخی روستای طبقده حکایت از تاریخی کهن دارد به طوری که منابع تاریخی قدمت روستای طبقده را به بیش از ۷۰۰سال نشان می دهد. روستا طبقده دارای ۷۰۰خانوار و ۲۵۰۰نفرجمعیت است . اقتصاد روستا برپایه ی کشاورزی استوار است و اکثر مردم به شالیکاری مشغولند البته برخی به باغداری و عده ای هم به صیفی جات مشغولند.روستای طبقده کهن ترین روستا منطقه ومرکز بخش گهرباران میباشد . این روستا در ۳۸ کیلومتری شمال شرقی شهرستان ساری و۲۵ کیلومتری مرکز شهرستان میاندرود درمنطقه گهرباران واقع شده است وازشمال به ساحل زبیا گهرباران وروستاهای ولوجا و برگه وازسمت جنوب به روستاهای چمازتپه ودلمرز واز سمت غرب جاده اصلی گهرباران وازسمت شرق به رودخانه نکا میباشد ودرشمال سلسله کوههای البرزواقع شده است ودر ۱۰کیلومتری پارک وحش ودر۱۸کیلومتری فرودگاه بین المللی دشت ناز قراردارد وقدمت وتاریخ پیدایش این روستا سندمکتوبی وجود ندارد لذا بقول بزرگان محل بیش از ۳۰۰ سال میرسد واکثریت مردم این روستای بومی می باشند و چند درصداز مهاجرین بیش از یک قرن دراین روستا سکونت دارند . نیاکان اولیه نسبت خویشاوندی دارند ودر واقع از یک طایفه وقبیله می باشند وسکونت اولیه مردم این روستا در چهارکیلومتری شرق روستا فعلی نزدیک رودخانه نکا ( معروف به کهنه طبقده) واقع بود ولیکن بعلت جاری شدن سیل به این مکان کنونی کوچ نمودند و همچنین درآمد اکثریت مردم این روستا از راه کشاورزی ، باغداری ودامداری بدست می آید.
وجه تسمیه
علت نام گذاری طبقده روایت گوناگونی وجود دارد .
۱- معنی اول طبقده به زبان فارسی داشتن غلام وکنیزمی باشد
۲- معنی دوم طبق ده جاییکه زنبور عسل وجودداشت
۳-معنی سوم طبقده محل کارکردن است
۴-معنی چهارم طبقده گروهی از مردمی بودندکه به صورت قبیله ای دراین روستا زندگی میکردند.علت نام گذاری فامیلی عرب
قبل ازبه قدرت رسیدن رضا شاه هیچ ایرانی شناسنامه ای نداشت ودر سال ۱۳۰۷با تشکیل اداره سجل احوال( ثبت احوال ) برای هرایرانی یک شناسنامه صادر گردید وعلت نام نهادن فامیلی عرب در این روستا برگرفته شده از نام خانوادگی یکی از مالکین این روستا بنام حاج حسن عرب (معروف به حسن مکنه ) که خود ازاهالی شهرستان ساری و دارای شناسنامه با نام فامیلی عرب بوده و به خاطر ازدواج با یکی از زنان (مادر حاج شعبان ) روستای طبقده را برای سکونت خویش انتخاب نموده بود .و مردم این روستا به خاطر نداشتن شناسنامه نام فامیلی خود را از ایشان اقتباس نمودند. ونام خانوادگی خود را عرب گذاشتند . وتمام کسانی که دراین محل سکونت داشتند چه بومی چه غیر بومی نام خانوادگی خود را عرب نهادن. بنابر این هیچ سندی درخصوص نژاد عرب بودن مردم در این روستا وحتی منطقه تاکنون ثابت نشده و مورد شناسایی واقع نگردیده است . لذا شغل وحرفه مردم محل بخاطر گاومیش داربودن آنها فامیلی را عرب نهادن و فامیلی عرب در واقع نژاد نیست بلکه یک حرفه است همان حرفه گاومیش دار ی می باشد .وبنظر می رسد فقط کسانیکه سید می باشند از نژاد عرب هستند .
جمعیت
ساکنین اولیه روستای طبقده در گذشته ۱۲ خانواده با جمعیت تقربیی ۲۰ الی ۳۰ نفر بود ودرحال حاضر۷۰۰ خانوار با جمعیت نفر۲۷۰۰بطور ثابت و۳۰۰۰نفربصورت متغیرزندگی می نمایند وتقربیا ۵۰۰الی ۵۵۰خانوار براثر موقعیت شغلی به شهرستان ساری واطراف مهاجرت نمودند .
منبع : دهیاری طبقده

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

ارسال شده توسط :

روستا شناسی
روستا شناسی 2461 جاذبه ی ثبت شده

برچسب ها

جاذبه های مشابه :