بومیسم | شبکه اجتماعی تخصصی گردشگری
جستجو
شهرها
  • بازدید - 365
شهر حسامی

توضیحات

براساس مطالعات ميداني صورت گرفته وجه تسميه شهر حسامي بدين منظور مي باشد که حسامي به معناي شمشير تيز بوده و شخصي به نام حسام الدين بر اين منطقه حکومت کرده است . اسناد و مدارکي که تعيين کند چه زماني نام حسامي بر اين شهر اطلاق شده است مشخص نيست . ولي نقل شده است که زمان حمله مغول به علت نا امن بودن قسمت اعظم ايران در آن زمان ، تاجري به نام امير حسام الدين به اين منطقه که از گزند مغولان در امان مانده بود آمده و در اين مکان سکني گزيده و با مکنت و توان مالي خود اين مکان را آباد کرده و به خاطر نام نيکش پس از فوت وي مردم به نشانه احترام اين منطقه را حسامي ناميدند . شهر حسامي داراي قدمتي ديرينه مي باشد و شاهد اين مدعا کشفيات باستاني جديد در مرکز و حومه اين شهر مي باشد . از ديگر دلايل ديرينگي شهر قلعه هاي به جامانده از سالهاي دور همچون قلعه ي زهرا ، قلعه ي بکس ، قلعه ي کريم ، قلعه ي سلمه ، برج مياق و غيره است . جمعيت شهر حسامي حدود ۳۰۰۰ هزار نفر مي باشد .
شهر حسامي از نظر موقعيت جغرافيايي ، درموقعيت ۵۳ درجه و۵۲ دقيقه و ۲۸ ثانيه طول جغرافيايي و ۳۸ درجه و۵۲ دقيقه و۵۳ ثانيه عرض جغرافيايي و در ارتفاع ۲۱۳۲ متري از سطح دريا واقع شده است . و در منطقه مرکزي بخش سرچهان است که راههاي ارتباطي زيادي به اين شهر منتهي مي گردد که به شرح ذيل است :
حسامي از سمت جنوب شرقي توسط جاده آسفالته به روستاهاي ده زيارت ، چنارويه و مروشکان متصل و از طريق همين جاده به شهرهاي هرات ، شهر بابک ، بندر عباس ،کرمان و يزد ارتباط دارد.
از سمت شمال به روستاهاي گلپا ،چنار زاهدان ،کرخنگان ، برزکر ، هرابرجان ، مروست و از طريق به راههاي مواصلاتي استان يزد ارتباط دارد.
از سمت شمال غربي توسط جاده خاکي قديمي به روستا هاي باغ جعفر ، اهل کوه و چنار زاهدان ختم مي شود .
از سمت غرب و از طريق جاده آسفالته به روستاهاي محمود آباد ، جمال آباد ، مرکز بخش سرچهان ، مرکز شهرستان ، مرکز استان و ساير شهرهاي استان فارس اتصال پيدا مي کند . از سمت جنوب و از طريق جاده آسفالته که از کنار جنگل زيباي خالص مي گذرد به شهر آباده طشک ، روستاي خواجه جمالي و شهرستان ني ريز ختم مي شود . همچنين از جنوب غربي به روستاهاي اسلام آباد ، بکهدان از توابع شهرستان ارسنجان و خود شهرستان ختم مي شود .
فاصله شهر حسامي تا مرکز بخش ، شهرستان و مرکز استان به شرح زير مي باشد :
فاصله تا مرکز بخش (کره اي ) : ۱۸ کيلومتر
فاصله تا مرکز شهرستان (سوريان) : ۱۱۰ کيلومتر
فاصله تا مرکز استان(شيراز) : ۲۵۰ کيلومتر
اقليم و نوع آب و هوا :
از نظر توپوگرافي شهر حسامي داراي شيب عمومي شمالي – جنوبي مي باشد ولي شيب با جهت غربي – شرقي نيز در بعضي محله ها ديده مي شود . اين شهر چون در دشت واقع شده است ، داراي شيب تند نيست.
شهر حسامي به تبعيت از آب و هواي منطقه سرچهان ، در زمستان داراي اقليم سرد و نسبتا” پر باران (سالهاي پر باران ) است . بارندگي زياد توپوگرافي شهر را تحت تاثير خود قرار مي دهد . حسامي و سرچهان تحت تاثير جبهه هاي مديترانه و سيستم هاي کم فشار مي باشد و قسمت اعظم بارندگي ها به صورت برف است . سرچهان و با ا لطبع حسامي چون در رشته کوه زاگرس واقع شده ، داراي زمستانهاي سرد و تابستانهاي خنک مي باشد . مردم حسامي سردترين روزهاي سال را در ماههاي دي و بهمن و گرمترين روزهاي سال را در تير ماه سپري مي کنند .
ميانگين دماي حسامي از ۳۵ درجه در تير ماه و ۱۴- درجه در دي و بهمن ماه متغير است . متوسط رطوبت نسبي هوا ۴۹% مي باشد و حداکثر سرعت باد در حسامي ۲۵ کيلومتر در ثانيه مي باشد .پوشش گياهي و جانوري :
پوشش گياهي به دو بخش تقسيم مي شود :
بخش اول – پوشش گياهي و باغي و کشاورزي
بخش دوم – پوشش گياهي جنگلي و مرتعي

گالری / عکس

بررسی موارد - 0

نظری برای این پست ثبت نشده است

ارسال بررسی

برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.