
توضیحات
#استان_خراسان_جنوبی یکی از استانهای ایران است. این استان در شرق ایران واقع شده و مرکز آن، شهر #بیرجند است. استان #خراسان_جنوبی، با مصوبه مجلس شورای اسلامی و پس از تقسیم استان خراسان به سه استان، در سال ۱۳۸۲ ایجاد شد.
مساحت این استان ۱۵۱٬۱۹۳ کیلومتر مربع است که از این نظر سومین استان ایران است. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت آن برابر با ۷۶۸٬۸۹۸ نفر میباشد و از این نظر ۲۸اُمین استان کشور است.
تاریخچه
تشکیل استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند از سال ۱۳۴۲ مطرح بوده است و در سال ۱۳۸۳ و پس از سالها کشمکش سیاسي اين استان تأسيس شد. مرکز اين استان جديد شهر بيرجند تعيين گرديد
موقعیت جغرافیایی :
این استان از شمال با استان خراسان رضوی، از غرب با استانهای یزد، اصفهان و سمنان، از شرق با کشور افغانستان و از جنوب با استانهای سیستان و بلوچستان و کرمان هممرز است.
اقلیم :
میانگین بارندگی سالانه استان خراسان جنوبی، ۱۳۴ میليمتر و ميانگين دماي سالانه، ۱۷٫۵ درجه سلسیوس است. ۹۵ درصد وسعت این استان را عرصههای طبیعی در بر ميگيرد که از اين ميزان، ۲۲٫۷ درصد بیابانی، ۶۳٫۳ درصد مراتع بیابانی، ۷٫۲ درصد مراتع خوب و متوسط و ۶٫۸ درصد جنگلی است. ۸۸۰٬۳۳۴ هکتار از مساحت این استان، جزء کانونهای بحرانی فرسایش بادی است که شهرستان #قاینات با ۲۴۲٬۴۷۲ هکتار مساحت کانونهای بحرانی، دارای بیشترین سطح و شهرستان سرایانبا ۲۷٬۷۸۷ هکتار، دارای کمترین سطح کانون بحران فرسایش بادی است.
پس از الحاق شهرستان طبس به این استان، با توجه به وسعت زیاد بیابانهای طبس، خراسان جنوبی از ششمين استان بياباني ايران، به دومين استان بياباني تبديل شد.
جاذبههای گردشگری :
استان خراسان جنوبی، در مسیر محورهای ارتباطی استانهای جنوبي ايران با مشهدقرار دارد. محور اصلی ارتباطی استانهای یزد، اصفهان، فارس و بوشهر به مشهد، از #طبس و #فردوس میگذرد (جاده ۶۸تا #دیهوک و سپس ادامه مسیر به سمت مشهد از طریق جاده )همچنین محور اصلی ارتباطی استانهای کرمان و هرمزگان، از دیهوک و فردوس میگذرد. محور ارتباطی استان سیستان و بلوچستان به مشهد نیز از شهرهای #نهبندان، #سربیشه، #بیرجند و #قائن عبور میکند. یکی از قدیمیترين جاذبههاي گردشگري ثبت شده در استان خراسان جنوبي سنگ نگاره #کال_جنگال در ۵ کيلومتري جنوب شهر #خوسف و متعلق به دوره #اشکاني است كه در بررسيهاي جديد ۱۴ سنگ نگاره در نزديكي آن شناسايي شده است. دیگر جاذبههای گردشگری استان عبارت اند از:
حرم مطهر حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس
آرامگاه حکیم نزاری
#ارگ_کلاه_فرنگی
#بند_دره
سنگ سوراخ فردوس
#کویر_پلوند
#بند_عمرشاه
منزل مستوفی (#بشرویه)
قلعه تاریخی دختر (بشرویه)
عمارت اکبریه(میراث جهانی یونسکو)
#قلعه_بیرجند
کنسولگری انگلیس (باغ منظریه)
مدرسه شوکتیه
مدرسه معصومیه
مسجد میان ده (بشرویه)
مجموعه آسیابهای آبی (بشرویه)
مصلی بیرجند
#یخدان رحیم آباد
آرامگاه ابن حسام خوسفی
#باغ_گلشن طبس
طاق زارهای #کویر سه قلعه
امامزاده محمد بن اصغر هوگند(بشرویه)
روستای چنشت (#سربیشه)
روستای خراشاد (بیرجند)
باغ شوکتآباد (بیرجند)
#غار_خونیک
#غار_فارس
#قلعه_فورگ
#کوچ
#ماخونیک
مجموعه تاریخی کوشک فردوس
مدرسه علمیه علیا فردوس
مدرسه علمیه حبیبیه فردوس
مسجد جامع تون (فردوس)
حوض انبارسیدی فردوس
مسجدسیدی فردوس
قنات بلده فردوس
کوه قلعه فردوس
قلعه حسنآباد فردوس
باغستان علیا فردوس
آبگرم معدنی فردوس
آرامگاه میر تونی
مصعبی
مسجد جامع قائن
آرامگاه بزرگمهر قائنی (قائن)
مسجد جامع افین (#زیرکوه)
قلعه کوه قاین
رباط زردان (زیرکوه)
قلعه کوه زردان (زیرکوه)
آبگرم #مرتضی_علی (شهرستان طبس)
ارگ حکومتی طبس (شهرستان طبس)
سد تاریخی #کریت (شهرستان طبس)
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.