
توضیحات
شهر #پول در #استان_مازندران شهرستان #نوشهر، بخش کجور و در منطقه البرز مرکزی واقع شده و در پاییز ۱۳۹۰ به شهر ارتقاء یافته است.عمده ادارات و مراکز مهم بخش کجور در این شهر خوش آب و هوا و شامل بافت قدیمی و جدید میباشد. در بافت قدیم خانه هایی گلی با سقف های چوبی است که اهالی به آن کلهچو می گویند و دیوارهای آن از کاهگل به رنگ سفید و قهوه ای روشن است. در و پنجره های این خانه ها از چوب و روی بعضی از سرسراها نقوش سنتی حک شده است. بافت قدیم در دامنه جنگل و جنوب شرقی قرار دارد که از جاذبههای آن می توان به چشمه طالقان محله، پارک طبیعی تفریحی به نام کینینا، پیست اسکی طبیعی و شیب زیبای اراضی کشاورزی و بایر آن با پوشش پراکنده جنگلی نام برد. در اولین چشم انداز از دور درخت چنار بزرگی در مرکز شهر با قدمتی چند صد ساله نمایان است که اهالی نقل قولهای ترسناک و شگفت انگیزی از آن دارند.
یک نکته دیگر اینکه در بسیار از نقاط گیاهان دارویی متفاوتی نیز میروید و البته مورد استفاده اهالی نیز میباشد. در زمینه کسب و کار در چند سال اخیر با افزایش مراکز دانشگاهی و البته بدون کیفیت و بهره علمی در شهرستان عمده جوانان شهر به این مراکز و بدتر اینکه رشتههای خارج از ظرفیت و کلاس منطقه را گذرانده اند و پس از فارغ التحصیلی حاضر نیستند به کشاورزی و دامپروری بپردازند و بسیاری از آنها بیکارند و یا به ناچار به کسب و کارهای سخت و خدماتی به شهرستانهای اطراف مهاجرت کردهاند و در حال حاضر همچنان فعالتهای کشاورزی و دامپروری به دست نسل قدیم است.
زبان بیشتر اهالی کوردی کرمانشاهی است فرهنگ و مراسمات سنتی خود را حفظ نمودهاند که گفته میشود موج مهاجرت کوردها به این نواحی از زمان شاه اسماعیل صفوی آغاز شده است و در دوران پادشاهان دیگر همچون شاه عباس و حتی پس از زوال دولت صفوی نیز توسط نادرشاه افشار و کریم خان زند ادامه یافته و از مهمترین دلایل کوچاندن کوردها سیاستهای سرکوبی مخالفان منطقهای بوده است. بزرگترین طایفه ای که ساکن بخش پول هستند”خزائی” می باشند البته بنا بر اطلاعاتی که وجود دارد و اقوام مازندرانی دیگری همچون رمضانی، مشایخ، دیوج، فرجی، اسلامی نیز ساکن می باشند. در بافت جدید شهر پول نیز بناهایی با متدهای جدید ، چشمه پولخانی، سید باقر چشمه، کوه زرد کمر، منطقه خسران، دشت اسپید، بافت تاریخی پایتخت و پارک تفریحی توریستی صد انجیلی اشاره کرد. ادارات و مراکز مهم منطقه کجور همانند بخشداری، بیمارستان ۲۴ تختخوابه و مرکز بهداشت و درمان، آتش نشانی، کلانتری زانوس رستاق، دادگستری، اداره جهاد کشاورزی، اداره مخابرات، اداره آموزش و پرورش، اداره برق، نیروگاه برق، اداره پست، پست بانک، بانک ملی ایران، اداره ثبت احوال، پایگاه حلال احمر، کتابخانه عمومی، سالن ورزشی سرپوشیده، اداره محیط زیست، محیط بانی، شورای بخش ، مرکز ثبت اسناد کجور، جایگاه سوخت و پمپ بنزین در بافت جدید واقع شدهاند و فروشگاههاريا، اصناف و کارگاههای خدماتی و تعمیراتی نیز مشغول فعالیت میباشند، این شهر از لحاظ ارتباطی با اتصال محور کجور از غرب به آزادراه تهران – چالوس و از شرق به رویان منتهی میگردد. اپراتور های تلفن همراه نیز خدمات بروز خود را میسر با کمترین نقص عرضه نمودهاند و اجرای چند پروژههای عمرانی، خدماتی مانند پروژه آب رسانی دیو چشمه، بیمارستان۲۴ تختخوابی، نیروگاه برق۵۰ مگاواتی حائز اهمیت است. بیشتر کمپینهای تبلیغاتی شهرستان نوشهر توسط اهالی بخش کجور و پول تشکیل میشود اما متاسفانه تا بحال نمایندگانی را که به مجلس شورای اسلامی هدایت کردهاند فعالیت سودمندی را به این منطقه ارائه و یا شاید موانع سیاسی موجود است.
گالری / عکس
بررسی موارد - 0
ارسال بررسی
برای ارسال نظر خود ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.